Légies narancsos csokoládéhab: mennyei francia desszert
Ha egy igazán csokis desszertre vágysz, mi megtaláltuk neked a tökéletes receptet!
Az ünnepek közeledtével mindenki szívét elkezdi átjárni a karácsony szelleme. Kinek a tea, kinek a forralt bor, kinek pedig egy kivételesen finom és krémes, hideg csokoládés desszert az, ami az ünnep hangulatát megidézi. Utóbbi mindössze 4 hozzávalóból készül, amelyben a főszereplő étcsokoládé mellé mascarpone és brandy is kerül.
Igazi vendégvárós desszert, ami alig 20 perc alatt elkészül, és egészen kis csészényi is elegendő belőle ahhoz, hogy ünnepi hangulatba kerülj, ráadásul egy finom és könnyű süti mellé is kiváló ötlet.
A csokoládéból 2 kockát reszeljünk le és tegyük félre.
A maradék csokoládét tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a brandyt és a tejszínt is, majd lassú tűzön melegítsük fel addig, amíg a csokoládé el nem olvad. Tegyük félre hűlni.
Egy nagy tálba kanalazzuk bele a mascarponét. Keverjük szép simára, majd lassan adjuk hozzá a kihűlt, olvasztott csokis keveréket.
Amikor szépen elkeveredik minden hozzávaló, töltsük ki csészékbe a csokoládéhabot, szórjuk meg a korábban lereszelt csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe 2 órára.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu