Karácsonyi mirinda puding gyorsan - A klasszikus mirinda szelet extra verziója

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mirinda szelet egy örök klasszikus, mindenki nagy kedvence. Azonban nemcsak süteményt, hanem pudingot is készíthetünk az isteni narancszseléből, ha felturbózzuk egy kis csokihabbal. 

Magából a mirindazseléből ezerféle receptet el tudunk készíteni. Mehet bármilyen piskótára, kekszre, de önmagában is megállja a helyét, mint pohárdesszert. Most én az utóbbira hozok nektek egy szuper receptet, amelyben a narancs ízét egy isteni étcsokoládés-tejszínes krém egészíti ki. 

A desszertet tovább ízesíthetjük valamilyen finom alkohollal, narancs- vagy csokilikőrrel, rummal vagy konyakkal, de ilyenkor a folyadék – a narancslé vagy a tejszín – mennyiségéből számítsunk le ugyanannyit. A zselés alap pedig előző nap is elkészíthető, így csak a csokihabot kell majd frissen elkészítenünk, akár addig is, amíg szusszanunk egyet a főfogás után.

Mirinda puding

mirindarecept

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 4 deciliter narancslé
  • 2 dekagramm cukor ízlés szerint
  • 4 gramm zselatin
  • 2 deciliter tejszín
  • 8 dekagramm étcsokoládé
  • 1 darab reszelt narancshéj
  • 1 teáskanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A zselatint 4 evőkanál narancslével elkeverjük, pár percig állni hagyjuk.

A maradék narancslevet a cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a megáztatott zselatint, elkeverjük és felforrósítjuk (de ne forraljuk). 4 szép pohárba elosztjuk, hűlni hagyjuk, majd 3-4 órára hűtőbe rakjuk. Lágy zselét kapunk, nem kell több zselatin bele, hacsak valaki nem szeretne inkább gumicukrot kanalazni.

Az étcsokit mikróban közepes fokozaton nagyjából fél perc alatt, közben meg-megkevergetve felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.

A hideg tejszínt a porcukorral lágy habbá verjük, a végén hozzámixeljük a csokit és a narancs lereszelt héját. A lágy habot a megdermedt narancszselé tetejére kanalazzuk, egy óra hűtés után tálaljuk.
Ezt is szeretjük