Pofonegyszerű epres muffin: mindössze fél óra kell hozzá

epres-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a muffint nemcsak azért fogod szeretni, mert tele van eperrel, hanem azért is, mert pofonegyszerű elkészíteni.

Akár reggelire, akár tízóraira, vagy a délutáni tea mellé is készíthetsz pár puha és illatos epres muffint, biztosan mindenki odáig lesz érte.

A legjobb akkor lesz, ha friss eperrel készíted, és csempészel bele egy kis vaníliakivonatot is. A tésztához pedig csak néhány alapanyagra lesz szükséged, és mindössze fél órára az életedből.

Pofonegyszerű epres muffin

epres-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffinhoz:

  • 200 g liszt
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tk sütőpor
  • 0.5 kk
  • 0.5 tk fahéj
  • 0.25 kk őrölt fekete bors
  • 80 ml olaj
  • 1 db nagy tojás
  • 100 ml teljes tej
  • 1.5 tk vaníliakivonat
  • 250 g friss eper

A díszítéshez:

  • 1 ek kristálycukor
  • 0.5 kk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Egy 12 darabos muffinsütő formát béleljünk ki muffinsütő papírokkal.

Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apró darabokra.

A lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat és a fekete borsot önstük egy nagy tálba, majd alaposan keverjük össze.

Egy másik tálban keverjük össze az olajat, a tojást és a tejet.

Ehhez aztán adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és alaposan keverjük össze ezt is.

Az olajos, tojásos keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd egy villával addig keverjük óvatosan, amíg szép, sűrű nem lesz. Ekkor adjuk hozzá az epret, és azt is óvatosan forgassuk össze a tésztával.

Amikor már szépen összeállt az epres tésztakeverék, porciózzuk ki a muffinsütő formákba.

A kristálycukrot és a vaníliakivonatot keverjük össze, majd az összes muffin tetejét óvatosan hintsük meg vele. 

A muffinokat előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Érdemes a sütési idő vége felé tűpróbával ellenőrzni, hogy a tészta belseje is megsült-e, és amennyiben esetleg még nem, akkor picit süssük tovább. 

Az elkészült muffinokat rácsra téve pár percig hűtsük, majd tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon