Isteni csokis-epres keksz: zamatos gyümölcsből a legfinomabb

epres-csokis-keksz2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Édes, gyümölcsös és nagyon omlós ez a keksz, eperszezonban kötelező elkészíteni legalább egyszer!

Szerencsére az epernek sokáig van szezonja, tavasztól egészen nyár közepéig élvezhetjük a zamatos, édes gyümölcsöt. Az eperből rengeteg minden készülhet: jólesik magában, sütibe sütve, krémlevesként, és még sokáig sorolhatnánk a recepteket.

Most omlós vajas kekszbe sütöttük bele – rengeteg csokival együtt. A tészta önmagában is megér egy misét, de az édes gyümölccsel és a csokoládéval kombinálva egészen mennyei! Utóbbiból használhatsz ét, tej vagy fehér változatot is, illetve dolgozhatsz csokichipsszel is – ez nem olvad szét –, de sima táblással is.

Csokidarabos-epres keksz

epres-csokis-keksz

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 300 g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet
  • 170 g puha vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 150 g barna cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 db tojás
  • 100 g eper
  • 170 g csokichips (vagy táblás csoki)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy nagy vagy két kis tepsit sütőpapírral.

Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat a kétféle cukorral és a vaníliával. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, keverjük el benne. Forgassuk bele a lisztes keveréket is, hogy egynemű legyen a tészta.

Az epret mossuk meg, csöpögtessük le, majd vágjuk egészen kis darabokra. Ha nem csokichipset, hanem táblás csokit használunk, azt is vágjuk kis darabokra. Forgassuk az epret és a csokit a tésztába. 

Készítsünk a tésztából golyókat, kb. 2 evőkanálnyi adagokból, majd tegyük őket az előkészített tepsire. Hagyjunk köztük helyet, mert ki fognak lapulni.

Süssük őket 10 percig, majd forgassuk el 90 fokban a tepsit, és tegyük vissza még 3-4 percre, míg aranybarna lesz a kekszek széle.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük