Pop-corn bundás csirkemell: így nagyon ropogós lesz a panír

pcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legújabb őrület egyenesen Amerikából, a rántott hús így készítve belül omlós, kívül nagyon ropogós lesz.

Ha te is rajongsz a ropogós bundájú frissensültekért, akkor muszáj kipróbálnod a pop-cornos panírban sült csirkemellet.

A rántott hús ropogós bundájának érdekében több praktikát is kipróbálhatsz, a maga módján mindegyik finom. Jó megoldás, ha pankomorzsába vagy kevés gabonapehelybe forgatod a hússzeleteket, de bőven akad még újdonság, amit megéri kipróbálni. Az új gasztrotrend szerint a pattogatott kukoricát kell finomra őrölni, majd összekeverni zsemlemorzsával. A végeredmény fenomenális, nagyon ropogós bunda, mely alatt a hús szaftos és omlós marad.

Pop-corn bundában sült csirkemell

pcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só ízlés szerint
  • 5 dkg sós pop-corn
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 3 darab tojás
  • 2 bögre liszt
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, ha szükséges, klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

A pattogatott kukoricát aprítógépben őröljük finomra.

A finomra aprított kukoricát forgassuk egybe a zsemlemorzsával és a füstölt paprikával.

A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat a szokásos módon: liszt, tojás, kukoricával kevert zsemlemorzsa.

A hússzeleteket panírozzuk be, majd bő olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük