Pudinggal töltött amerikai palacsinta – Laktató reggeli vagy ebéd utáni desszert
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pancake-rajongóknak kötelező kipróbálniuk, milyen a pudinggal töltött verzió, biztosan imádni fogják.
Bevallom, kicsit elbizonytalanodtam, amikor a lányom megmutatta ezt a receptet, nem tudtam elképzelni, hogy fogom belevarázsolni a pudingot a palacsintába, méghozzá sütés közben. Aztán készítés közben rá kellett jönnöm, hogy nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre tűnik. Nem egy villámgyors recept, viszont egy vasárnapi késői reggelinek tökéletes.
A pancake nálunk nagyon népszerű reggelire, általában a hagyományos változatot sütöm, de érdemes kipróbálni a csokidarabbokkal kevert tésztát is. Ha pedig kicsit egészségesebb verzióra vágysz, akkor készíts banánpalacsintát, amely nem csak kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a sima változat, de a megbarnult banánjaidat is megmentheted így.
Ez a recept kicsit különlegesebb, mert a palacsinta- és a pudingrajongóknak is kedvez. Két palacsinta közé kerül a puding, méghozzá úgy, hogy a kész pudingot egy kicsit a fagyasztóba kell tenni előtte, hogy ne folyjon szét a tésztán sütés közben. Megéri a fáradozást, mert igazán látványos és laktató reggeliben lesz részed.
Pudinggal töltött amerikai palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab pancake
- 200 milliliter csokipuding
- sütéshez vaj
Elkészítés:
A pudingot főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint, de fele annyi tejet használva. Ha szeretnénk, készíthetünk házilag is pudingot, de itt is ügyeljünk arra, hogy sűrűbb legyen a szokásosnál. Amikor a puding egy kicsit kihűlt, kanállal vegyünk ki belőle 4 adagot, tegyük sütőpapírra, lapogassuk el, majd tegyük a mélyhűtőbe.
Közben készítsük el a pancake tésztáját e szerint a recept szerint. Vegyük ki a pudingot a mélyhűtőből. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele egy pici vajat, majd öntsünk bele 1,5 evőkanálnyi tésztát, süssük 1-1 percig a palacsinta mindkét oldalát. Miközben a másik oldal sül, a tetejére helyezzük rá a pudingkorongot, majd egyengessünk a tetejére egy evőkanál tésztát úgy, hogy mindenhol befedje a pudingot. Ne legyen túl vastag, hogy szépen átsüljön. Fordítsuk meg a palacsintát, süssük meg a másik oldalát is. Ismételjük meg az összes tésztával.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors