Egyben sült, kolbásszal töltött fasírt: mutatós és nagyon finom
A szaftos fasírt remek választás családi vagy baráti ebédre, ha marad belőle, másnap szendvicsalapanyagnak is tökéletes.
A fasírt kedvelt finomság, melyet ezerféle recept szerint dobhatsz össze, bármilyen körethez passzol, és még szendvics is lehet belőle. Bármilyen húsból készülhet, leggyakrabban sertés-, marha- vagy csirkehúsból kerül az asztalra, ha azonban újítanál a megszokottakon, akkor pulykából próbáld ki.
A pulykahúsból készült fasírt sajttal töltve készül, így sokkal ízletesebb és szaftosabb a húslabda. A masszát érdemes bátran fűszerezni, ha lehetőséged van rá, akkor friss zöldfűszerekkel tedd csábítóvá. Petrezselyemmel, újhagymával, tárkonnyal, szezonjában kaporral is dúsíthatod. Amennyiben ropogós bundában szeretnéd falatozni, akkor forgasd pankomorzsába, és olajban süsd ki, de sütőbe tolva is elkészítheted.
A zsemlét áztassuk vízbe.
A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, vöröshagyma-granulátumot, tojást és a kinyomkodott zsemlét.
A sajtot vágjuk kis kockákra.
A bekevert darált húsból formázzunk kis labdákat, a közepükbe tegyünk felkockázott sajtot.
A fasírtot forgassuk zsemlemorzsába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljunk rá leheletnyi olajat. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig, félidőnél fordítsuk meg, ha pedig szükségesnek ítéljük, süssük tovább. A sajttal töltött pulykafasírtot serpenyőben, bő olajban is megsüthetjük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu