Extra ropogós lesz a rántott hús, ha így készíted - A bundába olcsó magocska kerül
Még finomabb lesz a rántott hús bundája, ha lenmagot is keversz hozzá.
Ha szereted a rántott húst, azon belül pedig a csirkecombot, mindenképp próbáld ki ezt a receptet. A comb nagy előnye, hogy nem lesz száraz, nagyon szaftos marad a hús, a fűszeres panírnak köszönhetően pedig nagyon ízletes is lesz. Ha még ropogósabb bundában készítenéd, próbáld ki kukoricapehelybe forgatva, a hagyományos rántott comb receptjét pedig itt találod.
Attól különleges ez a panír, hogy megfordul a megszokott sorrend: a hús először tejjel kikevert tojásban mártózik meg, utána kerül a fűszeres lisztbe. Utóbbit bármivel felturbózhatod, a fűszerpaprika és fokhagyma mellé mehet chilipor, de zöldfűszerek is, oregánó vagy kakukkfű.
A combot egyféleképpen lehet elrontani, mégpedig ha túl nagy lángon, rövid ideig sütöd, úgy kívülről megég, belül pedig nyers marad. Nyugodtan picit pirítsd meg a panírt a külsején, de utána vedd egészen kicsire a lángot, a comboknak a méretüktől függően 15-20 percre is szükségük lehet.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, tegyük félre.
A lisztet keverjük össze az 1 tk. sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymaporral. A só mennyisége lehet több, kevesebb, attól függően, mennyire sóztuk be a húst.
A tojást verjük fel, majd öntsük hozzá a tejet.
A combokat mártsuk a tojásba úgy, hogy mindenhol befedje őket, majd a fűszeres lisztbe is forgassuk bele. Tegyük őket egy tálcára.
Melegítsünk 2-3 centi olajat egy serpenyőben, majd amikor forró, tegyük bele a combokat – több részletben kell majd sütni. Nagy lángon süssük mindkét oldalukat 1-1 percig, majd vegyük kicsire a lángot, és 13-17 percig süssük a húst. Ha megpuhult és elkészült a hús, feljebb lehet venni a lángot, hogy megpirítsuk a bundát.
Szedjük a combokat papírtörlőre, majd melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu