Rántott csirkemell brokkolival töltve: kívül ropogós, belül szaftos lesz
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A csirkemellet mindenki szereti, ízletes és nagyon változatos fogások készülhetnek belőle, még az egyszerű rántott verziót is sokféleképpen lehet feldobni.
Minden családban megvan az a személy, aki uralja a konyhát, és bár a főzés öröm, gyakran teherrel is társul, néha nehéz kitalálni, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Főleg akkor, ha válogatós a család és csak a kedvenc ételeiket ünneplik az étkezőasztalnál. Sokaknál a rántott hús a nagy favorit, amelyen életük végéig el tudnának éldegélni: mehet mellé bármilyen köret, főzelék, de még a szendvics is finomabb belőle. Nos, ha te is rántotthús-párti vagy, de szívesen feldobnád valamivel, akkor most jól figyelj!
A csirkemell jól variálható, ha rántott hús készül belőle, bátran játssz a bundával, fűszerezd vagy adj neki a megszokottól ropogósabb textúrát. Ha viszont kicsit gazdagabban tálalnád, rejts a belsejébe sajtot vagy brokkolit. A brokkolis töltelék lehet egyszerű, alapfűszerezéssel is csodálatos, ha azonban ennél is izgalmasabban szeretnéd tálalni, néhány evőkanál krémsajttal keverd egybe.
Rántott csirkemell brokkolival töltve
Hozzávalók 4 személyre
- 900 gramm csirkemellfilé
- 500 gramm brokkoli
- só és bors ízlés szerint
- 2 bögre finomliszt
- 3 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, tegyük egy tálba és törjük darabosra, fűszerezzük meg sóval és borssal.
A csirkemellfiléket vágjuk félbe, majd a húst nyissuk szét és klopfoljuk ki. A hússzelet mindkét oldalát ízesítsük sóval és borssal, majd a hússzelet egyik részére pakoljunk ízlés szerint az összetört brokkoliból. A húst óvatosan tekerjük fel vagy hajtsuk úgy össze, hogy a töltelék ne essen ki, fogpiszkáló segítségével rögzítsük a töltött csirkemellet.
A brokkolival töltött csirkemellet a hagyományos módon panírozzuk be (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Fotó: Getty Images