Pirított gombával töltött rántott csirkemell: kiadós és nagyon finom ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gombás tölteléknek köszönhetően a rántott csirkemell sokkal szaftosabb és laktatóbb lesz.
A rántott csirkemell sok családban nagy kedvenc, mégis akadnak olyanok, akik nem szeretik, mert száraznak vélik a csibe legfinomabb részét. Nekik ajánljuk a töltött verziókat, ilyen a brokkolis vagy a híres kijevi módra készített rántott csirkemell.
Persze más finomságokkal is meg lehet pakolni a csirkemellet, használhatsz sajtot, vagy ha nem riadsz vissza a kicsit pepecselősebb munkától, akkor próbáld ki gombás töltelékkel, amelytől sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz a ropogós bundában sült rántott hús. A bőséges frissensült mellé kínálj salátát vagy könnyű krumplis köretet.
Rántott csirkemell dinsztelt gombával töltve
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm csirkemellfilé
- 50 dekagramm gomba
- 2 fej hagyma
- só és bors ízlés szerint
- 3 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 2 bögre liszt
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A megtisztított gombát szeleteljük fel, a hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon pirítsuk addig a gombás-hagymás alapot, amíg a kiengedett folyadék teljesen elfő, közben pedig fűszerezzük sóval és borssal.
A csirkemellet hosszában vágjuk be úgy, hogy maradjon körülbelül másfél centi a széléig, majd nyissuk ki a húst és kicsit klopfoljuk ki.
Az előkészített húst sózzuk, majd töltsük meg a gombás töltelékkel, utána szorosan tekerjük fel, ha szükséges, rögzítsük fogvájóval.
A töltött húst panírozzuk be a megszokott módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró, bő olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Fotó: Getty Images