Kívül ropogós, belül puha rántott mozzarellarudak – Pankomorzsában sütve még finomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rántott sajt isteni fogás, de érdemes kicsit kevésbé zsíros fajtából is elkészíteni, és még ropogósabb morzsába forgatni.
A rántott sajtban az a legjobb, hogy a ropogós külső olvadt, nyúlós sajtot rejt, képtelenség belőle keveset enni. Van, aki akkora rajongója, hogy heti rendszerességgel biztosan a tányérjára teszi. A hagyományos rántott sajt jó zsíros trappistából készül, ha így panírozod be, nem fog kifolyni a bundából. A trappista mellé tartármártás dukál, míg a rántott camembert-hez áfonyalekvárt kínálj.
Ha nem szeretnéd ennyire zsíros sajtból készíteni, akkor válassz mozzarellát, azon belül pizzamozzarellát, amely keményebb és jobban szeletelhető, mint a sós lében kapható hagyományos fajta. Rudakat érdemes belőle szeletelni, mert így akár partifalatként is eheted, főleg akkor, ha készítesz hozzá egy finom mártogatóst is. A bundába ízlésed szerint zöldfűszert vagy reszelt parmezánt is keverhetsz.
Rántott mozzarellarudak
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm pizzamozzarella
- 100 gramm liszt
- 2 darab tojás (M-es)
- 50 milliliter tej
- 100 gramm zsemlemorzsa
- opcionális parmezán vagy zöldfűszer
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A zsemlemorzsát sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint tegyünk bele zöldfűszert vagy parmezánt. A hagyományos morzsa helyett használhatunk pankót, amelytől még ropogósabb lesz a végeredmény. A tojást verjük fel a tejjel.
A sajtot vágjuk nagyjából ujjnyi rudakra, majd panírozzuk be a szokásos módon.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd süssük 2-3 percig a sajtrudakat, amíg a panír aranybarna nem lesz. Tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róluk. Forrón, azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images