![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ravioli panírban, forró olajban sütve – Nem könnyű fogás, de fenséges
![rraviolécover](https://kep.index.hu/1/0/3013/30132/301322/30132229_2313383_1775cae3ddf8615a6e6c4a68a763df01_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Több okból sem könnyű, hiszen ha igazán finomat akarunk alkotni, akkor mi magunk gyúrjuk a tésztát és készítjük a tölteléket. És igen, nem könnyű olyan szempontból sem, hogy nem éppen alakbarát.
A ravioli is azok közé az ételek közé tartozik, amelyek sikeresen meghódították a világot. Csinos kis tészták, melyeket kedvünkre tölthetünk hússal, zöldségekkel, ráadásként pedig szaftos, gazdag szószban elkeverve tálaljuk. Az olasz konyha tésztája ma már a boltok polcain startra készen is megtalálható, a dolgunk csak annyi, hogy kiválasszuk a megfelelő ízvilágot, készre főzzük és valamilyen egyszerű mártással elfogyasszuk.
Mivel most rántani fogjuk a raviolit, az egyszerűségre törekvők a boltit is bepanírozhatják és megsüthetik, én azonban úgy gondolom, a házilag készült tésztának nincsen párja, ráadásul a töltelék is a mi kezünk munkáját fogja dicsérni, szóval érdemes a nehezebb utat választani, megéri.
A raviolit tölthetjük zöldségekkel vagy hússal, majd miután ropogósra sült, pikáns vagy egyszerűbb mártogatóst kínálhatunk mellé. Szuper partikaja, amiért a vendégek biztosan megrohamozzák az asztalt. Vigyázat, mert hamar függőséget okoznak ezek a rántott tésztakockák.
Raviolitáskák panírban
![rravioléct](https://kep.index.hu/1/0/3013/30132/301322/30132221_94aa191a35128de37f0cf88d7ac4d506_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához:
- 5 darab tojás
- 50 dekagramm liszt
- csipet só
Húsos töltelék:
- 60 dekagramm darált lapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 szál angol zeller
- 2 szál sárgarépa
- só
- bors
- olaj
Panír:
- zsemlemorzsa
- tej
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. Keverőtálba vagy dolgozópultra öntjük a lisztet, a közepébe mélyedést ásunk, amibe beleütjük a tojásokat, beletesszük a csipet sót, majd finom mozdulatokkal elkezdjük a tészta gyúrását. 5-8 perces kemény folyamat, a cél, hogy a tésztánk egynemű legyen, könnyen dolgozható, ne tapadjon. A gyúrás során úgy érezhetjük, hogy nehezen áll össze a tészta, ilyenkor kevés vizet vagy még egy tojást adhatunk hozzá. Én mindig több tojást használok a tésztáknál, de ha valaki úgy érzi, sok neki, nyugodtan készülhet kevesebbel. Miután a tésztát elkészítettük, félretesszük pihenni, addig a töltelékkel foglalkozunk.
A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kevés olajon, közepes lángon elkezdjük lepirítani. Amint a zöldségek összeestek, az edénybe tesszük a darált húst, alaposan elkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük és készre főzzük. Körülbelül 30-35 perc alatt elkészül a húsos ragunk, amivel a tésztát fogjuk tölteni.
A tésztánkat szép vékonyra kinyújtjuk, majd az egyik felére kis halmokat pakolunk a húsból, a tölteléket körben megkenjük tojással, majd óvatos mozdulattal a tészta másik felét ráborítjuk a töltött részre, alaposan összenyomkodjuk. Derelyevágó segítségével körbevágjuk a töltött tésztákat. Lobogó, enyhén sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük őket.
Jöhet a panírozás. Először tejbe mártjuk a töltött tésztákat, majd zsemlemorzsába. Egy tálcára pakoljuk az így készült tésztákat, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!