Ropogósra sült tócsni diétásan: krumpli helyett reszelt répa az alapja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sütőben sül a répás tócsni, így nem fog olajszagban úszni a lakás, ráadásul fogyókúrázók is beilleszthetik az étrendjükbe.
Bár mindenki ismeri és szereti a tócsnit, mégsem találkozni vele gyakran az étkezőasztalon, hiszen a krumpliból készült, olajban sült fogás nem éppen diétás, de az érzékeny gyomrúaknak sem ajánlott a fogyasztása.
Ez a fogyókúrás változat répából készül és sütőben sül, úgyhogy nyugodtan elkészítheted gyakrabban, sokkal könnyedebb, mint a hagyományos tócsni, mégis filléres fogás. A friss zöldek is nagyon feldobják a masszát, tegyél bele apróra vágott petrezselymet, vagy ha szereted, koriandert.
A kész tócsnikat melegen, joghurtos mártogatóssal vagy hummusszal érdemes kínálni.
Répatócsni
Hozzávalók 10 darabhoz
- 250 gramm répa
- 1 darab tojás
- 4 evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 0.5 teáskanál só
- 0.25 teáskanál bors
- koriander/petrezselyem
Elkészítés:
A répát és a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Ha használunk koriandert/petrezselymet, aprítsunk össze két evőkanálnyit.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A reszelt répából nyomkodjuk ki a nedvességet, amennyire lehet, majd keverjük össze az összes többi hozzávalóval. Ha túl nedvesnek látjuk, még egy kis lisztet lehet hozzáadni.
Tegyünk 2 evőkanálnyi adagokat a masszából az előkészített tepsire, picit nyomkodjuk le őket. Süssük 12 percig, majd fordítsuk meg, a másik felüket is süssük 12 percig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Ellenőrizzük azért a tócsnikat sütés közben, mert sütőtől függően lehet, hogy picit kevesebb időre lesz szükség.
Joghurtos mártogatóssal vagy hummusszal kínáljuk.
Fotó: Getty Images