Szaftos húsgolyó répával és spenóttal dúsítva, sütőben sütve
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szaftos, puha, isteni és még egészséges is az alábbi húsgolyó, akár diétába is beilleszthető, ugyanis sütőben sül.
Nemcsak azért érdemes elkészíteni ezt a húsgolyót, mert pillanatok alatt összedobhatod, hanem azért is, mert a legfinnyásabb gyerek is megeszi majd a zöldségeket ebben a formában. A masszát ugyanis brokkoli, spenót, répa és petrezselyem gazdagítja - bár ízben nem fognak dominálni, puhává és színessé teszik a húsgolyót.
A megszokott receptektől eltérően az alábbi változatba olvasztott vaj is kerül, ettől még szaftosabb lesz. Ha gluténmentesre készítenéd, zsemlemorzsa helyett mandulalisztet is használhatsz.
Ha esetleg nem kapsz bébispenótot, 3-4 levél kelkáposztát adj a masszához, ha pedig a pulykahúst nem kedveled, darált sertés- vagy marhahúsból is készülhet a golyó.
Répás, spenótos húsgolyó
Hozzávalók 30 darabhoz
- 500 gramm darált pulykahús
- 3 nagy darab brokkolirózsa
- 30 gramm bébispenót
- 1 közepes darab répa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál vaj
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg, a brokkolirózsákat főzzük vagy pároljuk félpuhára pár perc alatt. Dobjuk őket aprítógépbe a spenóttal és a petrezselyemmel együtt, majd addig dolgoztassuk a gépet, míg egészen kis darabokra mennek szét a zöldségek.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagyobb sütőlapot.
Keverjük össze a húsgolyó minden hozzávalóját egy tálban. Ha túl ragacsos, még mehet bele 1 evőkanál zsemlemorzsa. Készítsünk a masszából 28-30 golyót, majd tegyük őket a tepsire.
15-18 percig süssük őket, míg barnák nem lesznek kívülről.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors