Szaftos répatorta mandulaliszttel dúsítva – Joghurttól selymes

joghurtos répatorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A klasszikus répatorta nagyon szerethető sütemény, de létezik egy még puhább verziója.

A klasszikus répatorta igazi tavaszi sütemény, színes, illatos. Ez a változat sem szenved ezekben hiányt, mégis egy picit más a textúrája, mert a répa nem reszelve, hanem pépesen kerül a tésztájába. De nemcsak ettől lesz puha, hanem a joghurttól is.

Diódarabok helyett mandulaliszttel dúsítjuk, a végeredmény egy pihe-puha, lágy sütemény lesz, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül. 

Joghurtos répatorta

joghurtos répatorta recept

Hozzávalók 6 szelethez

  • 250 gramm sárgarépa
  • 220 gramm liszt
  • 150 gramm porcukor
  • 125 milliliter natúr joghurt
  • 100 gramm mandulaliszt
  • 50 milliliter étolaj
  • 3 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsuk meg alaposan, majd hámozzuk meg a répákat, papírtörlővel itassuk fel róluk a nedvességet. Vágjuk szeletekre, tegyük turmixgépbe, öntsük hozzá az olajat és a joghurtot, majd addig turmixoljuk, amíg egynemű krémes állagot nem kapunk. 

Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és elektromos habverővel keverjük egészen habosra. Az összeturmixolt répát adjuk a tojásos keverékhez, ismét alaposan keverjük össze. A végén keverjük bele a kétféle lisztet és a sütőport, majd keverjük jól össze a tésztát. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, süssük körülbelül egy órán át, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A teteje kicsit meg fog barnulni. Ha megsült, szórjuk meg a tetejét porcukorral. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük