![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos répatorta mandulaliszttel dúsítva – Joghurttól selymes
![joghurtos répatorta cover](https://kep.index.hu/1/0/3277/32770/327702/32770272_2511992_7b2d39c67cbcd5fb6911f814a8785b5c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A klasszikus répatorta nagyon szerethető sütemény, de létezik egy még puhább verziója.
A klasszikus répatorta igazi tavaszi sütemény, színes, illatos. Ez a változat sem szenved ezekben hiányt, mégis egy picit más a textúrája, mert a répa nem reszelve, hanem pépesen kerül a tésztájába. De nemcsak ettől lesz puha, hanem a joghurttól is.
Diódarabok helyett mandulaliszttel dúsítjuk, a végeredmény egy pihe-puha, lágy sütemény lesz, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül.
Joghurtos répatorta
![joghurtos répatorta recept](https://kep.index.hu/1/0/3277/32770/327703/32770390_6dc3aeec121af13e2ea6b1330701d90b_wm.jpg)
Hozzávalók 6 szelethez
- 250 gramm sárgarépa
- 220 gramm liszt
- 150 gramm porcukor
- 125 milliliter natúr joghurt
- 100 gramm mandulaliszt
- 50 milliliter étolaj
- 3 darab tojás
- 1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
Tisztítsuk meg alaposan, majd hámozzuk meg a répákat, papírtörlővel itassuk fel róluk a nedvességet. Vágjuk szeletekre, tegyük turmixgépbe, öntsük hozzá az olajat és a joghurtot, majd addig turmixoljuk, amíg egynemű krémes állagot nem kapunk.
Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és elektromos habverővel keverjük egészen habosra. Az összeturmixolt répát adjuk a tojásos keverékhez, ismét alaposan keverjük össze. A végén keverjük bele a kétféle lisztet és a sütőport, majd keverjük jól össze a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, süssük körülbelül egy órán át, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A teteje kicsit meg fog barnulni. Ha megsült, szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!