Pihe-puha amerikai fánkkarikák: színes, roppanós cukormáz borítja őket
Te is megsütheted otthon a belül foszlós, kívül roppanós cukormázzal borított fánkkarikákat.
Ha szereted a kelt tésztás fánkot, de nyáron nem kívánod a kissé nehéz desszertet, próbáld ki ricottával gyúrva, sokkal könnyedebb lesz. Nagy előnye, hogy sütőporos, így pillanatok alatt elkészül, elég neki pár perc a serpenyőben. Kívül ropogós, belül nagyon krémes lesz a ricottának köszönhetően, mindenképp adj neki egy esélyt.
Önmagában is isteni a ricottás fánkgolyó, de vaníliasodóval nyakon öntve vagy fagyival kínálva lesz az igazi, nyáron utóbbi kombinációt ajánljuk. Mivel a ricotta hasonlóan működik, mint a túró, akár azzal is helyettesítheted, illetve érdemes citromhéjat is adni hozzá, hogy még frissebb legyen az összhatás.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze a ricottát, a tojásokat, a cukrot és a vaníliakivonatot. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat, dolgozzuk egybe a tésztát.
Készítsünk belőle 35-40 darab golyót.
Egy mélyebb serpenyőben forrósítsunk bő olajat, míg el nem éri a 180 fokot.
Tegyünk annyi fánkgolyót a forró olajba, amennyi kényelmesen elfér, majd süssük minden oldalukat aranybarnára 3-4 perc alatt.
Szedjük ki őket egy papírtörlővel bélelt tányérra. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu