
Puha gnocchi ricottával gyúrva: könnyedebb, mint a krumplis változat

Bármilyen szósszal isteni a gnocchi, vagyis a krumpligombóc, amelyet most ricottával próbálj ki.
A hagyományos krumplis változathoz képest a ricottás tésztájú gombóc gyorsabban készül el, hiszen nem kell megvárnod, amíg a krumpli megfő. Bármilyen szósszal kínálhatod, de a sima parmezán is tökéletes hozzá, önmagában is isteni.
A liszttel vigyázz, mert nem lehet túl sok, mert akkor nagyon kemény lesz a gnocchi, se túl kevés, mert akkor szét fog esni főzés közben. A ricotta is inkább szárazabb fajta legyen, ha kicsit nedvesebb, itasd le róla.
A ricottát édes és sós receptekhez is felhasználhatod, próbáld ki ebben a citromos scone-ban is.
Ricottás gnocchi

Hozzávalók 2 személyre
- 250 gramm ricotta
- 40 gramm parmezán
- 1 darab tojás
- 250 gramm liszt
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A ricottát tegyük egy papírtörlővel kibélelt tálba, és várjuk meg, amíg a nedvességet felszívja róla. Adjunk hozzá 2 evőkanál reszelt parmezánt, és üssük bele a tojást. Egy spatula segítségével formázzuk egynemű masszává. Kezdjük el gyúrni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg az el nem fogy.
Amikor a massza összeállt, akkor gyúrjunk belőle egy gombócot, és tegyük egy kilisztezett deszkára. Sodorjunk belőle vékony rudakat, majd formázzunk belőlük 2 centiméter hosszú kis gnocchikat. Egy villa hátával mindegyiket nyomkodjuk meg. Hagyjuk fél órát pihenni.
Amíg pihennek, egy nagyobb lábasban forraljunk vizet, adjunk hozzá sót. Tegyük bele a gnocchikat, és várjuk meg, amíg feljönnek a víz felszínére. Amikor feljöttek, szűrjük le, locsoljunk rájuk olajat és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!