Puha gnocchi ricottával gyúrva: könnyedebb, mint a krumplis változat

ricotta gnocchi cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bármilyen szósszal isteni a gnocchi, vagyis a krumpligombóc, amelyet most ricottával próbálj ki.

A hagyományos krumplis változathoz képest a ricottás tésztájú gombóc gyorsabban készül el, hiszen nem kell megvárnod, amíg a krumpli megfő. Bármilyen szósszal kínálhatod, de a sima parmezán is tökéletes hozzá, önmagában is isteni.

A liszttel vigyázz, mert nem lehet túl sok, mert akkor nagyon kemény lesz a gnocchi, se túl kevés, mert akkor szét fog esni főzés közben. A ricotta is inkább szárazabb fajta legyen, ha kicsit nedvesebb, itasd le róla.

A ricottát édes és sós receptekhez is felhasználhatod, próbáld ki ebben a citromos scone-ban is. 

Ricottás gnocchi

ricotta gnocchi recept ok

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 gramm ricotta
  • 40 gramm parmezán
  • 1 darab tojás
  • 250 gramm liszt
  • ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A ricottát tegyük egy papírtörlővel kibélelt tálba, és várjuk meg, amíg a nedvességet felszívja róla. Adjunk hozzá 2 evőkanál reszelt parmezánt, és üssük bele a tojást. Egy spatula segítségével formázzuk egynemű masszává. Kezdjük el gyúrni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg az el nem fogy.

Amikor a massza összeállt, akkor gyúrjunk belőle egy gombócot, és tegyük egy kilisztezett deszkára. Sodorjunk belőle vékony rudakat, majd formázzunk belőlük 2 centiméter hosszú kis gnocchikat. Egy villa hátával mindegyiket nyomkodjuk meg. Hagyjuk fél órát pihenni.

Amíg pihennek, egy nagyobb lábasban forraljunk vizet, adjunk hozzá sót. Tegyük bele a gnocchikat, és várjuk meg, amíg feljönnek a víz felszínére. Amikor feljöttek, szűrjük le, locsoljunk rájuk olajat és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük