Kínai sült tészta pirított zöldségekkel: így maradnak roppanósak a hozzávalók
Ha a megfelelő módon készíted el a kínai zöldséges sült tésztát, minden hozzávaló finom roppanós marad.
Nagyon gyorsan és egyszerűen készül az alábbi recept, és a hozzávalók sem túl bonyolultak, az íze pedig fenomenális. A rizstészta, a szójaszósz és gyömbér szinte már bármelyik nagyobb üzletben kaphatók, a szezámolaj pedig nem kötelező eleme.
Az egyetlen nehezebben beszerezhető hozzávaló a hoisin szósz, amely egy sűrű, egyszerre édes és sós szósz, valójában szójababpaszta, amely ecetből, chiliből, cukorból, fokhagymából és valamilyen keményítőből áll. Ha nem kapsz ilyet, szójaszósszal helyettesítheted, ebben az esetben emeld meg a chili és a fokhagyma mennyiségét is a receptben.
Az izgalmas édes-sós-savanykás szósz szépen bevonja majd a marhahúst, és ahogy a rizstésztával összeforgatod, mennyei fogást eredményez.
A rizstésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre.
Forrósítsunk olajat egy mélyebb serpenyőben, dobjuk rá a darált húst, süssük fehéredésig. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. 1 percig pirítsuk, majd mehet rá a chilipor, a szójaszósz, a cukor, a hoisin szósz és az alaplé fele. Keverjünk mindent egybe.
A maradék alaplevet keverjük csomómentesre a keményítővel, majd öntsük a húsra. Addig főzzük, míg a szósz besűrűsödik, és mindenhol bevonja a húst.
Keverjük bele a karikákra vágott zöldhagymát, majd a tésztát.
Rögtön tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu