Extra ropogós sült csirkemell – A bundájában kenyérkockák roppannak

kenyérkockába panírozott csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azonnal szerelembe estem ezzel a rántott csirkével, pedig azt hittem, már nem tud újat mutatni.

Ez az a rántott csirke, amihez köret sem kell, legfeljebb valamilyen mártogatós, és máris készen van az ebéd vagy a vacsora. Rántottcsirke-fronton nagyon művelt lettem, lévén ez a gyerekeim kedvence, bármi történhet, ezzel az étellel nem tudok hibázni.

Egy kicsi kutakodás után találtam egy olyan receptet, amelyben a húst finoman bepácolom, de a bundája sem hagyományos, zsemlemorzsa helyett kenyérkockákkal borított. A kenyér nyugodtan lehet friss, a héjától kell megszabadítani, majd a belsejét egészen apró kockákra vágni. A tojáson tökéletesen megtapad, majd az olajban ropogósra sül. 

Ropogós csirkemell kenyérkockába forgatva

kenyérkockába panírozott csirkemell recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 450 gramm csirkemell
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 darab tojás
  • 6 szelet kenyér (héja nélkül)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 100 gramm liszt
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk a csirkét tetszőleges szeletekre, majd tegyük egy tálba. A fokhagymát vágjuk egészen apróra. A héj nélküli kenyérszeleteket kockázzuk fel, mintha krutonokat készítenénk. 

Locsoljuk meg a csirkecsíkokat balzsamecettel, Worcestershire-szósszal, keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, majd üssünk rá egy tojást. Alaposan forgassuk össze.

Egy másik tálba üssük bele a másik két tojást, verjük fel. Egy tányérra szórjunk lisztet, egy másikra pedig tegyük rá a kenyérkockákat. Szokásos panírozási módszerrrel először a lisztbe, aztán a tojásba, majd legvégül a kenyérkockákba forgassuk a húsokat. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Süssük a csirkék mindkét oldalát aranybarnára. Frissen tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük