Egyszerű, ropogós sajtgolyók: air fryerben sülnek a falatok

3
Nyomtatás
ropogos-sajtgolyok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a ropogós sajtgolyó kitűnő választás lehet, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni. Legyen szó akár gyerekekről, akár vendégekről, ezzel a fogással biztosan bevágódsz majd mindenkinél!

Az air fryeres recepteket azért szeretem, mert kevés alapanyagból, zsír- és olajszag nélkül készíthetek el finomabbnál finomabb ételeket, ráadásául viszonylag kevés időn belül. Ezúttal egy vendégváró fogást mutatok, ami nem más, mint a ropogós sajtgolyó!

Rendkívül egyszerű elkészíteni, és csupán mozzarella sajt, liszt, tojás, zsemlemorzsa és némi fűszer szükségeltetik hozzá. És persze a finom mártogatósról se feledkezz meg!

Ropogós sajtgolyók

ropogos-sajtgolyok

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 200 g mozzarellagolyó
  • 30 g búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 90 g zsemlemorzsa
  • 1 tk. olasz fűszerkeverék
  • 1 tk.
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A mozzarellagolyókat csepegtessük le, itassuk fel róluk a nedvességet, majd tegyük félre.

A lisztet tegyük bele egy tálba.

A tojásokat 2 evőkanál vízzel keverjük fel egy másik tálban.

Egy harmadik tálba tegyük bele a zsemlemorzsát, az olasz fűszerkeveréket és a sót, majd ezt is keverjük össze.

A sajtgolyókat egyesével mártsuk bele először a lisztbe, utána a tojásba, majd végül a zsemlemorzsába.  

Ezután a bepanírozott sajtgolyókat tegyük bele a sütőpapírral kibélelt air fryerbe, de csak annyit, amennyi egyszerre kényelmesen belefér. 

Finoman kenjük meg vagy permetezzük meg a golyókat olajjal, majd süssük aranybarnára 180 fokon, kb. 8-10 perc alatt.

Ha elkészültek, szedjük őket tányérra és kínáljunk melléjük valamilyen finom mártogatóst.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon