Édesburgonyachips házilag: egészséges nasi minimális olajjal
Ez a szuper ropogós édesburgonyachips air fryerben sül, és mérföldekkel jobb a bolti változatoknál.
Az air fryeres recepteket azért szeretem, mert kevés alapanyagból, zsír- és olajszag nélkül készíthetek el finomabbnál finomabb ételeket, ráadásául viszonylag kevés időn belül. Ezúttal egy vendégváró fogást mutatok, ami nem más, mint a ropogós sajtgolyó!
Rendkívül egyszerű elkészíteni, és csupán mozzarella sajt, liszt, tojás, zsemlemorzsa és némi fűszer szükségeltetik hozzá. És persze a finom mártogatósról se feledkezz meg!
A mozzarellagolyókat csepegtessük le, itassuk fel róluk a nedvességet, majd tegyük félre.
A lisztet tegyük bele egy tálba.
A tojásokat 2 evőkanál vízzel keverjük fel egy másik tálban.
Egy harmadik tálba tegyük bele a zsemlemorzsát, az olasz fűszerkeveréket és a sót, majd ezt is keverjük össze.
A sajtgolyókat egyesével mártsuk bele először a lisztbe, utána a tojásba, majd végül a zsemlemorzsába.
Ezután a bepanírozott sajtgolyókat tegyük bele a sütőpapírral kibélelt air fryerbe, de csak annyit, amennyi egyszerre kényelmesen belefér.
Finoman kenjük meg vagy permetezzük meg a golyókat olajjal, majd süssük aranybarnára 180 fokon, kb. 8-10 perc alatt.
Ha elkészültek, szedjük őket tányérra és kínáljunk melléjük valamilyen finom mártogatóst.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu