
A 8 legfinomabb étel édesburgonyából: leves, főétel és köret is van közte
Színesítsd az étrendedet rostban gazdag édesburgonyával! Számtalan finomság alapja lehet, töltve, sütve, hússal is fantasztikus.
A házi chips az egyik legfinomabb ropogtatnivaló, amely a krumpli mellett sok más zöldségből – zellerből, répából, petrezselyemből, paszternákból, céklából vagy édesburgonyából – is mennyei lesz. A boltival szemben az a nagy előnye, hogy kevesebb olajjal, ízfokozók és tartósítószerek nélkül készül, és bár szükség van hozzá egy kis türelemre, megéri a belefektetett energiát.
Ez az édesburgonyachips air fryerben készül, és bár a sütős változattal szemben egyszerre kisebb mennyiség fér bele, sokkal gyorsabban elkészül. Én kétféle ízesítést használtam: egy adagot egyszerűen tengeri sóval ízesítettem, egyet pedig borssal és őrölt rozmaringgal, de tetszés szerint pirospaprikával, hagymaporral vagy fokhagyma-granulátummal is megszórhatod.
Az édesburgonyákat mossuk meg, hámozzuk meg, és zöldségszeletelővel vágjuk 1 mm vastag szeletekre.
Tegyük őket egy nagyobb tálba, locsoljuk rájuk az olívaolajat, és szórjuk meg a borssal és rozmaringgal. Kézzel alaposan masszírozzuk a szeletekbe az olajat, hogy az mindenhol jól befedje őket, majd helyezzük a sütő rácsára egymáshoz közel, de ne fedjék egymást.
Állítsuk a sütőt 170 fokra, és süssük a szeleteket 5 percig, majd ellenőrizzük őket: ha még puhák, akkor tegyük vissza további 1 percre. Szedjük tálba, és azonnal szórjuk meg kevés sóval.
Ismételjük a folyamatot egészen addig, amíg mind megsültek.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu