
A legropogósabb steakburgonya receptje: ezekkel a trükkökkel biztos a siker

Nincs is jobb köret egy ízletes és ropogós külsejű steakburgonyánál. Ahhoz, hogy ezt elérd, mutatjuk a legjobb trükköket.
Igazán jó steakburgonya nem készülhet anélkül, hogy a krumplit elő ne főznéd. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy teljesen meg kell puhulniuk, csupán szükségük van pár percnyi hőkezelésre ahhoz, hogy a felszínük felpuhuljon. Ez azért lényeges, mert csak így tudják jól magukba szívni a fűszereket, és ha egy edényben összerázod őket, akkor durva felületeket hozhatsz létre, ami még roppanósabbá teszi a végeredményt.
A következő tippre talán nem gondoltál, de sok séf és gasztroblogger esküszik rá: az előfőzés után 20 percig fedő nélkül pihentesd a kumplikat a hűtőben. A hideg, száraz levegő kiszárítja a felszínüket, ami szintén segít a roppanósabb textúra elérésében.
És végül még egy fontos lépés: a krumplikat többnyire egyforma méretűekre darabold, így elkerülheted, hogy némelyik nyers maradjon, a többi viszont megégjen.
-
2023-11-11 09:28:01
-
2023-11-02 10:32:02
-
2023-10-22 09:28:02
Ropogós steakburgonya

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 ek liszt
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 0.5 tk paprika
- 100 ml olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 szál friss rozmaring apróra vágva
Elkészítés:
A krumplikat hámozzuk meg, és vágjuk egyforma darabokra. Tegyük őket enyhén sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük őket 4-5 percig.
Szűrjük le, tegyük vissza az edénybe, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt elpárologjon róluk a nedvesség. Szórjuk rájuk a lisztet, a sót, borsot és paprikát, és fedő alatt alaposan rázzuk össze.
Vegyük le a fedőt, és tegyük őket 20 percre a hűtőbe. Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és dinszteljük meg benne a hagymát, a fokhagymát, majd adjuk hozzá a krumplit és a rozmaringot.
3-4 percig pirítsuk őket közepes hőfokon, hogy aranybarnák legyenek, majd tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokon süssük 30-35 percig.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!