
Kellemesen csípős mustáros-rukkolás öntet: salátákhoz és húsokhoz is passzol

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Hétvégén vettem egy doboz rukkolát, olyan szép volt, gondoltam csinálok belőle salátát, ráteszem pizzára, gyorsan elfogy úgyis.
A végén a reggeli rántottám mellé rágcsáltam el belőle, de természetesen a nagyja megmaradt. A rukkola nem áll el soká, így gyorsan ki kellett találnom valamit, amibe felhasználhatnám legalább egy részét. Ennek a zöld növénynek igen intenzív, picit csípős az íze, de érdemes vele kísérletezni, mert egyrészt feldobja a salátánkat, másrészt meg nagyon egészséges, magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma.
Az én kis rukkolámból most öntet készült, méghozzá mustárosan. Először ilyen dresszinget egy olasz étteremben ettem, akkor fogadtam meg, hogy otthon is el fogom készíteni. A rukkola intenzív ízét olívaolajjal és majonézzel tudjuk finomítani. Nemcsak salátákhoz, hanem húsokhoz is remekül passzol, érdemes kipróbálni.
Rukkolás-mustáros öntet

Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm rukkola
- 1 evőkanál mustár
- 1 deciliter olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál majonéz (lehetőleg házi)
- 1 darab citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehérbors
Elkészítés:
A rukkolát jól mossuk meg, a csúnyább, sárgásabb darabokat válogassuk ki. Tegyük bele egy edénybe, tegyük hozzá a mustárt, az olívaolajat, a mézet, a citrom levét és a majonézt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pépesítsük össze. Tipp: a rukkolákból a kisebb darabokat válogassunk ki a szószhoz, mert azoknak kevésbé intenzív az íze.
Fotó: Getty Images