Rumos-gesztenyés kekszszalámi sütés nélkül: alig lesz vele munka

237092547 254924552920839 3950199756553725378 n
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kekszszalámi régi kedvenc, gyorsan összedobható, finom édesség, mindenki imádni fogja.

Ha édesszájú vagy, de nem szeretsz sütni, akkor a kekszszalámit neked találták ki. Hogy miért? A desszert sütés nélkül, néhány alapanyagból készül, amelyek nagy valószínűséggel a kamrádban is megtalálhatóak. A finomságot nagyon egyszerű elkészíteni, az összeállítása után mehet a hűtőbe, ott szépen összeérnek az ízek és könnyebben tudod majd szeletelni az édességet.

A kekszszalámi masszájába gesztenye, rum és csokoládé kerül, ők felelnek a tökéletes ízélményért. A henger alakú édességet kókusszal is boríthatod, de darált dió vagy csokimáz is kerülhet rá, ha pedig nagyon egyszerűen szeretnéd kínálni, elég csak porcukorral megszórnod. Nem csak a külső borítással lehet játszani, az ízek kialakításával is kísérletezhetsz, a masszába gesztenye helyett keverhetsz diót, rum helyett pedig fahéjjal bolondíthatod.

Rumos-gesztenyés kekszszalámi

236903555 3005541016430412 7510975870937226036 n

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 50 dekagramm darált háztartási keksz
  • 20 dekagramm cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 25 dekagramm gesztenyemassza
  • 10 dekagramm tej- vagy étcsoki
  • 25 dekagramm vaj
  • 30 milliliter rumaroma
  • tej szükség szerint
  • kókuszreszelék a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk egybe.

A darált kekszet öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, kakaót, gesztenyemasszát, majd az olvasztott csokit, rumot. Apránként kezdjük el hozzáadagolni a tejet, annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy a massza formázható legyen.

A begyúrt masszát osszuk két részre, mindegyikből formázzunk hengert.

Vegyünk elő sütőpapírt, szórjunk rá 2-3 marék vagy több kókuszreszeléket, a darált kekszes hengert forgassuk bele.

A kekszszalámit hűtőben tároljuk, csak 4-5 óra eltelte után szeleteljük fel.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük