
Rumos-gesztenyés kekszszalámi sütés nélkül: alig lesz vele munka

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
A kekszszalámi régi kedvenc, gyorsan összedobható, finom édesség, mindenki imádni fogja.
Ha édesszájú vagy, de nem szeretsz sütni, akkor a kekszszalámit neked találták ki. Hogy miért? A desszert sütés nélkül, néhány alapanyagból készül, amelyek nagy valószínűséggel a kamrádban is megtalálhatóak. A finomságot nagyon egyszerű elkészíteni, az összeállítása után mehet a hűtőbe, ott szépen összeérnek az ízek és könnyebben tudod majd szeletelni az édességet.
A kekszszalámi masszájába gesztenye, rum és csokoládé kerül, ők felelnek a tökéletes ízélményért. A henger alakú édességet kókusszal is boríthatod, de darált dió vagy csokimáz is kerülhet rá, ha pedig nagyon egyszerűen szeretnéd kínálni, elég csak porcukorral megszórnod. Nem csak a külső borítással lehet játszani, az ízek kialakításával is kísérletezhetsz, a masszába gesztenye helyett keverhetsz diót, rum helyett pedig fahéjjal bolondíthatod.
Rumos-gesztenyés kekszszalámi

Hozzávalók 2 darabhoz
- 50 dekagramm darált háztartási keksz
- 20 dekagramm cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 25 dekagramm gesztenyemassza
- 10 dekagramm tej- vagy étcsoki
- 25 dekagramm vaj
- 30 milliliter rumaroma
- tej szükség szerint
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk egybe.
A darált kekszet öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, kakaót, gesztenyemasszát, majd az olvasztott csokit, rumot. Apránként kezdjük el hozzáadagolni a tejet, annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy a massza formázható legyen.
A begyúrt masszát osszuk két részre, mindegyikből formázzunk hengert.
Vegyünk elő sütőpapírt, szórjunk rá 2-3 marék vagy több kókuszreszeléket, a darált kekszes hengert forgassuk bele.
A kekszszalámit hűtőben tároljuk, csak 4-5 óra eltelte után szeleteljük fel.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors