Pikáns sajtkrémleves ropogós baconkockákkal: jó forrón a legfinomabb

sajtkrémleves2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mivel is lehetne kedveskedni egy igazi sajtimádónak? Lepd meg ízletes sajtkrémlevessel!

A legnagyobb sajtimádók a hét minden napján képesek sajtot majszolni, amit a leggyakrabban szendvicsekbe pakolva, salátákra és tésztákra szórva vagy rántva szoktak falatozni. Ezek az isteni fogások egy idő után unalmasak lehetnek, ilyenkor muszáj valamilyen különlegességgel előrukkolni.

Mikor először kanalaztam a sűrű és ízes levest, azonnal elvarázsolt, igaz, azóta a receptet már átdolgoztam. Az első találkozásunkkor házi készítésű levesgyöngy bújt meg a krémes csoda tetején, én azonban úgy gondoltam, baconnel még finomabb lesz. Nem tévedtem, de azért érdemes krutonnal is kipróbálni, ha pedig van kéznél egy kis metélőhagyma vagy újhagyma, bátran használd a tálalásnál. 

A krémes, forró, sűrű leves - főleg, ha pirított baconnel és friss zöldekkel is feldobod - az ünnepi asztalon is megállja a helyét. 

Sajtkrémleves

sajtkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dekagramm trappista sajt
  • 15 dekagramm füstölt sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 deciliter tejszín
  • 2 darab tojássárgája
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 deciliter zöldség- vagy csirkealaplé
  • 8 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat reszeljük le.

A szalonnaszeleteket saját zsírjukon, mindkét oldalán süssük pirosra, a ropogós szeleteket vágjuk kockára.

Az alaplevet forraljuk fel, ha nincs kéznél, használjunk vizet és házi ételízesítő kockából 1-2 darabot. Amikor felforrt, tegyük bele a reszelt sajtokat, sózzuk, borsozzuk és a szerecsendiót is adjuk a leveshez, lassú lángon folyamatosan kevergessük addig, amíg a sajt teljesen elolvad, besűríti a levest - ez körülbelül 5-8 percig tart. Ezután vegyük le a tűzhelyről a levest.

A tejszínt a tojások sárgájával keverjük ki, majd tegyünk hozzá pár merőkanállal a forró levesből és alaposan keverjük egybe.

A levest tegyük vissza a tűzhelyre, csorgassuk bele a tejszínes keveréket, forraljuk egybe, majd vegyük le a tűzhelyről.

Tálalásnál a bacont szórjuk a levesre, mellé metélőhagyma vagy újhagyma is kerülhet.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük