Szénhidrátszegény töltött cukkini darált hússal - Egyszerre könnyű és laktató
A könnyű cukkinit szinte bármivel megtöltheted. Ebbe a változatba darált hús és kaliforniai paprika kerül.
A cukkini szerintem megunhatatlan zöldség. Pedig magában nem egy ízbomba, finoman szólva sem, de ez a tulajdonsága pont az előnyére válik, hiszen bármivel ízesítheted. A különféle sajtok nagyon jól állnak neki, választhatsz karaktereset, de vegyesen is, például kemény sajtot és mozzarellát.
A cukkini nagyon lédús zöldség, ez nyáron különösen fontos, amikor igyekezni kell minden formában pótolni a folyadékot. Ha szereted a főzeléket, akkor a tökhöz hasonlóan cukkiniből is készíthetsz, tejföllel tökéletes lesz. Ha pedig nassolnivalóra vágysz, akkor sok sajttal keverd össze a lereszelt zöldséget, süsd meg, és még forrón tálald, majd élvezd, ahogy nyúlik benne az olvadt sajt. Érdemes zsírosabb és kevésbé zsíros fajtákat keverni bele.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A cukkinit alaposan mossuk meg, majd közepes lyukú reszelőn reszeljük le. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
Tegyük egy tálba, üssük hozzá a tojást, és keverjük hozzá a reszelt parmezánt és a mozzarellát. Ízesítsük a fokhagymasóval. Keverjük össze az egészet, és a masszát egyenletesen nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süssük 15 percig, majd vegyük ki és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és süssük további 5 percig, hogy a teteje megpiruljon. Vágjuk téglalapokra, és még melegen együk meg.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
@sobors.hu