Egyszerű sajtos kifli leveles tésztából: pillanatok alatt elkészül a finomság
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Retró menzás piskóta csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog
Tartalmas tojásos reggeli török módra: fűszeres joghurt az alapja
Mennyei lasagnevariációk: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
A sós nassolnivalók remek vendégvárók, a finom falatokat leveles tésztából is érdemes elkészíteni.
A kényelmes megoldásokat díjazó főzni és sütni szeretők körében népszerű választás a leveles tészta, melyből édes és sós finomságok is készíthetők, úgyhogy érdemes feltankolni belőle.
Leveles tésztából gusztusos és finom kifli is készülhet, ha igazán finomat szeretnél készíteni, akkor reszelt vagy kockázott sajt is kerüljön a belsejébe. Sajtkrémmel is meg lehet kenni a tésztát, esetleg egy kis zöldfűszerrel dúsítani, amelytől izgalmasabb lesz. Mi most egy egyszerű variációt mutatunk, amelyet akár kétféle sajttal is megtölthetsz, sőt, a sajt mellé szárított paradicsomot is csomagolhatsz.
Sajtos kifli leveles tésztából
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- szükség szerint liszt
- 15 dekagramm trappista sajt
- 1 darab tojás
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyünk rá egy nagyobb tálat vagy tányért, vágjuk körbe, hogy kör alakú legyen.
A kör alakú tésztát szeleteljük fel úgy, mintha torta- vagy pizzaszeleteket vágnánk.
A sajtból vágjunk akkora darabokat, amelyek kényelmesen elférnek a szeletekben, de le is reszelhetjük a sajtot.
A tésztaháromszögekbe tegyünk ízlés szerint sajtot, majd tekerjük fel.
A sajtos kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással, szórjunk rájuk szezámmagot. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-18 perce, míg szép aranybarnák lesznek.
Fotó: Getty Images