![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Hideg napok kedvenc vacsorája: krumplicsónak sok-sok sajttal
![krumplicsonakeredeticover](https://kep.index.hu/1/0/2980/29803/298034/29803429_2287963_2ba5758a364b28f5f8a4a3332dba0ecb_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A zimankós napok beköszöntével nálam a tepsiben készült fogások kapják a főszerepet. Imádom, amikor valami egyszerű finomság készül a sütőben, amivel meglephetem magamat és persze a szeretteimet.
Krumpli mindig van a kamrámban, nélkülözhetetlen alapanyag, amiből szinte bármit lehet készíteni, lehet kicsit puritánabb, vagány vagy elegáns szervírozású étel. Erre a szuper sajtos krumplicsónakra mind a három állítás igaz. Egyszerű elkészíteni, de vagány a kinézete miatt, ráadásul nagyon finom. Ezeket a csónakokat más zöldségekből is elkészíthetjük, például édesburgonyából, cukkiniből vagy padlizsánból.
Pont megfelelő állagúra kell főzni a krumplit
Krumplicsónaknak mindig öreg burgonyát válasszunk, de a főzésnél nem árt óvatosnak lenni, nem szabad túlfőzni, mert akkor a csónak kialakítása nem lesz egyszerű. Keményen se hagyjuk a zöldséget, mert akkor nem lesz jó a töltelék és a formázás sem jön össze.
A krumplicsónakot ezerféleképpen variálhatjuk. A lényeg, a tölteléket jó szaftosan készítsük, ne száraz burgonyagombócokat tegyünk az asztalra. A csónaknak minden jól áll, lehet zöldséges, húsos vagy sima sajtos. Ez a változat bőséges, laktató, ha másnapra marad, jóízűen elfalatozhatjuk a munkahelyünkön.
Sajtos krumplicsónak
![krumplicsonakeredetict](https://kep.index.hu/1/0/2980/29803/298034/29803475_ab31cd05d8b8ce58007e6484533d5a99_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab burgonya
- 1 doboz natúr vajkrém (200 gramm)
- 1 darab csirkemell
- 1 darab hagyma
- ízlés szerint apróra vágott petrezselyem
- ízlés szerint újhagyma
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint füstölt sajt
- ízlés szerint trappista sajt
- 140 gramm tejföl
Elkészítés:
A burgonyákat alaposan mossuk meg, héjastól tegyük őket egy lábasba, majd jöhet annyi víz, amennyi ellepi, és elkezdjük főzni. A krumplikat puhára kell főznünk, akkor jó, ha a villánkat könnyedén bele tudjuk szúrni. Ha a krumpli elkészült, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek, a tetejüket levágjuk, és egy kanál segítségével a belsejét egy külön tálba kanalazzuk. Az üres krumplikat, amelyek úgy néznek ki, mint egy csónak, tepsibe rakjuk.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, serpenyőben sóval és borssal ízesítve barnulásig sütjük.
A hagymát finomra vágjuk, olajon dinszteljük, majd, ha ez megvan, félrehúzzuk.
A krumpli kivájt belső részével dolgozunk, hozzáadjuk a csirkemellet, a dinsztelt hagymát, a tejfölt, a vajkrémet és mindkét sajtból teszünk egy keveset, majd alaposan összekeverjük.
Egy kanál segítségével a krumplis tölteléket a csónakokba töltjük, a tetejüket alaposan megszórjuk sajttal, 15-20 percig 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, díszítésnél finomra vágott újhagymát és petrezselymet szórhatunk a tetejére.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!