![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes kukoricapite tészta nélkül: rengeteg sajt fogja össze
![kukoricapite](https://kep.index.hu/1/0/3946/39465/394659/39465919_3010877_40890cad5457b5f6758940f01a3d7378_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni, csak mindent össze kell keverni. Bár tészta nélkül készül, ne becsüld alá, igen laktató fogás.
Tészta nélkül készül a mennyei kukoricapite, amelyet a rengeteg sajt és a tojás fog össze. Emellett zsemlemorzsa is kerül bele - használhatsz helyette pankót is -, így igazán laktató lesz a végeredmény, biztosan nem maradsz utána éhes.
Szezonban friss csemegekukoricát érdemes használni, de mirelitből is elkészíthető a recept, viszont mindenképp olvaszd ki, mielőtt nekilátsz az ételnek. Sajtból bármilyen félkemény, zsíros fajtát választhatsz, én most a gouda mellett tettem le a voksomat, de chedarral is mennyei.
Fontos, hogy a hagymát dinszteld meg, mielőtt a kukoricához kevered, a sütőben nem fog egyenletesen megpuhulni, roppanós marad, ha nem készíted elő.
Kukoricapite
![kukoricapite2](https://kep.index.hu/1/0/3946/39465/394659/39465929_5ecefa30841488c563994900771329c7_wm.jpg)
Hozzávalók 6 szelethez
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 cső kukorica/650 gramm mirelit kukorica
- 160 milliliter tej
- 200 gramm sajt (gouda)
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál fehér bors
- 3 darab tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki egy piteformát.
A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát hámozzuk meg, reszeljük le. A kukoricacsöveket állítsuk a talpukra, vágjuk le róluk a szemeket. Ha mirelit kukoricát használunk, olvasszuk ki. A sajtot reszeljük le.
Másfél evőkanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát. 4-5 percig dinszteljük, az sem baj, ha picit lepirul. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, 1 perc után kapcsoljuk le a lángot.
A hagymás keveréket keverjük össze a kukoricával, a tejjel, 150 gramm reszelt sajttal, 50 gramm zsemlemorzsával, ízlés szerint sóval és borssal. Keverjük alaposan össze a hozzávalókat, majd adjuk a keverékhez a tojásokat is, keverjük csomómentesre a masszát.
Öntsük a tésztát az előkészített piteformába.
Egy kis tálban keverjük össze a maradék sajtot és morzsát, adjuk hozzá a maradék fél evőkanál vajat megolvasztva, majd egy csipet sót és borsot. Keverjük össze, majd szórjuk a pite tetejére.
Toljuk a sütőbe, kb. 35 percig süssük, míg picit barna nem lesz a teteje. 5-10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!