
Krémes kukoricapite tészta nélkül: rengeteg sajt fogja össze

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Így készül az indiai zöldségfasírt: cukkinis változatot mutatunk

A tavasz 6 legfinomabb spárgás receptje: a reggelin át a könnyű vacsoráig

Padlizsános mártogatós marokkói módra: a gazdag fűszerezés a lelke

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd

Tartalmas szendvics grillezett tofuval: a füstös aromának képtelenség ellenállni
Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni, csak mindent össze kell keverni. Bár tészta nélkül készül, ne becsüld alá, igen laktató fogás.
Tészta nélkül készül a mennyei kukoricapite, amelyet a rengeteg sajt és a tojás fog össze. Emellett zsemlemorzsa is kerül bele - használhatsz helyette pankót is -, így igazán laktató lesz a végeredmény, biztosan nem maradsz utána éhes.
Szezonban friss csemegekukoricát érdemes használni, de mirelitből is elkészíthető a recept, viszont mindenképp olvaszd ki, mielőtt nekilátsz az ételnek. Sajtból bármilyen félkemény, zsíros fajtát választhatsz, én most a gouda mellett tettem le a voksomat, de chedarral is mennyei.
Fontos, hogy a hagymát dinszteld meg, mielőtt a kukoricához kevered, a sütőben nem fog egyenletesen megpuhulni, roppanós marad, ha nem készíted elő.
Kukoricapite

Hozzávalók 6 szelethez
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 cső kukorica/650 gramm mirelit kukorica
- 160 milliliter tej
- 200 gramm sajt (gouda)
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál fehér bors
- 3 darab tojás
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki egy piteformát.
A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát hámozzuk meg, reszeljük le. A kukoricacsöveket állítsuk a talpukra, vágjuk le róluk a szemeket. Ha mirelit kukoricát használunk, olvasszuk ki. A sajtot reszeljük le.
Másfél evőkanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát. 4-5 percig dinszteljük, az sem baj, ha picit lepirul. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, 1 perc után kapcsoljuk le a lángot.
A hagymás keveréket keverjük össze a kukoricával, a tejjel, 150 gramm reszelt sajttal, 50 gramm zsemlemorzsával, ízlés szerint sóval és borssal. Keverjük alaposan össze a hozzávalókat, majd adjuk a keverékhez a tojásokat is, keverjük csomómentesre a masszát.
Öntsük a tésztát az előkészített piteformába.
Egy kis tálban keverjük össze a maradék sajtot és morzsát, adjuk hozzá a maradék fél evőkanál vajat megolvasztva, majd egy csipet sót és borsot. Keverjük össze, majd szórjuk a pite tetejére.
Toljuk a sütőbe, kb. 35 percig süssük, míg picit barna nem lesz a teteje. 5-10 percig hagyjuk hűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors