Ropogós rántott brokkoli: fenséges, fűszeres bundában sütve
Kóstoltad már a brokkolit panírban sütve? Bármelyik rántott zöldséggel felveszi a versenyt.
A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, a legjobb párolva fogyasztani, úgy megmarad a vitamintartalma, de rengetegféle izgalmas fogást készíthetsz belőle.
A zöld rózsák a sütőbe tolva a legfinomabbak, érdemes besamelmártással vagy tejföllel nyakon öntve kipróbálni, a lényeg, hogy a sajtról ne feledkezz meg. A sajtos-tejfölös brokkoli egyszerű étel, ennek ellenére fenséges, különleges ízét a füstölt paprika és a fokhagyma adja. Ha nem rajongsz a füstös ízért, akkor késhegynyi szerecsendióval tedd izgalmassá.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 8 percig.
A tejfölhöz keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, füstölt paprikát.
Egy tepsit vagy jénait kenjünk ki kevés olajjal, majd helyezzük rá a brokkolit.
A brokkolira öntsük rá a tejfölt és szórjuk rá a sajtot, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors