Krémes sajtos-tejfölös brokkoli: a teteje szép pirosra sül

stbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kevés munkával készül a világ legfinomabb brokkolis étele, mely a sok sajttól és a füstölt paprikától lesz igazán ízletes.

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, a legjobb párolva fogyasztani, úgy megmarad a vitamintartalma, de rengetegféle izgalmas fogást készíthetsz belőle.

A zöld rózsák a sütőbe tolva a legfinomabbak, érdemes besamelmártással vagy tejföllel nyakon öntve kipróbálni, a lényeg, hogy a sajtról ne feledkezz meg. A sajtos-tejfölös brokkoli egyszerű étel, ennek ellenére fenséges, különleges ízét a füstölt paprika és a fokhagyma adja. Ha nem rajongsz a füstös ízért, akkor késhegynyi szerecsendióval tedd izgalmassá.

Sajtos-tejfölös brokkoli

stbct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg brokkoli
  • só ízlés szerint
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • kevés olívaolaj (opcionális)
  • 35 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 8 percig.

A tejfölhöz keverjük hozzá a reszelt fokhagymát, füstölt paprikát.

Egy tepsit vagy jénait kenjünk ki kevés olajjal, majd helyezzük rá a brokkolit.

A brokkolira öntsük rá a tejfölt és szórjuk rá a sajtot, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük