Sajttal-baconnel töltött burgonya, aminek senki sem tud ellenállni
Kevés munka, csábító illat, sok kalória

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sütőben sült krumpli tipikusan az az étel, ami mellett szeret összegyűlni a család. Főleg, ha már jó előre hívogató illatokkal tölti be a házat a sülő szalonna és sajt.

Van az úgy, hogy nem igazán szeretnénk kimozdulni otthonról, inkább az egész délutánt és estét otthon szeretnénk tölteni meghitten, együtt. Ilyenkor pont ráérünk krumplit sütni, főleg, hogy az intenzív munkát szuperül meg tudjuk spórolni, mégis lesz egy finom vacsoránk, amit mindenki szeret.

A burgonyát először meg kell főzni egészben, a hámozás azonban elmaradhat, úgyis betoljuk a sütőbe. Ha előtte megkenjük olívaolajjal vagy vajjal (esetleg a kettő keverékével), ropogósra és illatosra sül. Miért is kellene leszedni?

A tejföl kötelező, a hagyma opcionális

Sütés előtt csak ketté kell vágni a burgonyákat, rájuk fektetni a sajtszeleteket és a bacon darabkákat, és mehetünk is a dolgunkra. Az illat figyelmeztetni fog, amikor kész a vacsora. Tálaláskor a tetejére jól jön egy kis tejföl, esetleg némi zöld hagyma, ha tényleg nincsenek más irányú terveink az este hátralévő részére.

Sajttal-baconnel töltött sült burgonya

loaded potato skins appetizer filled with melted cheddar cheese,

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 ízlés szerint
  • 15 dekagramm cheddar sajt
  • 4 szelet bacon
  • 150 mililiter tejföl
  • 2 darab zöldhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A közel egyforma méretű, nagyobb burgonyákat megmossuk, és egészben feltesszük sós vízben főni.

Amikor már simán bele tudjuk szúrni a villát, késznek is nyilvánítjuk. Hideg vízbe tesszük, hogy kissé lehűljön, és tudjunk vele dolgozni.

A burgonyákat hosszában félbe vágjuk, és meglocsoljuk olívaolajjal, vagy megkenjük vajjal, vagy a kettő keverékével, és megsózzuk. A vágott felükre különös gondot fordítunk, hogy oda is jusson bőven.

A fél krumplikat egy tepsire állítjuk, és a vágott felükre cheddar szeleteket és bacon darabkákat helyezünk. Betoljuk a sütőbe.

Akkor van kész, amikor a szalonna gusztusosan megsült a tetején.

Tejföllel és zöldhagymával tálaljuk, de adhatunk hozzá paradicsomos mártogatóst is.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon