10 perces, sütés nélküli sajttorta pohárban – Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető

őszibarackos cheesecake pohárdesszert
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mutatós és finom a sajttorta pohárban tálalva, ráadásul villámgyorsan, sütés nélkül készül.

A pohárdesszert annyira elegáns, miközben negyedannyi munka sincs vele, mint egy hagyományos süteménnyel. Nagyon jól mutat a kávézók hűtőpultjában is, de érdemes otthon is elkészíteni, csinos, átlátszó pohárkákban jól látszódnak majd a rétegek.

A sajttorta még jobban érvényesül pohárban tálalva, jól néz ki, ahogy a kekszes alapon fekszik a krémes réteg, azon pedig a friss gyümölcs. Van, amikor egy kis főzött krém kerül rá, de most még egyszerűbben készült, csak rá kell halmozni a felkockázott gyümölcsöket. 

Sajttorta pohárban

őszibarackos cheesecake pohárdesszert recept

Hozzávalók 4 adaghoz

Alap

  • 200 gramm zabkeksz
  • 50 gramm mandula vagy dió (apróra tört)
  • 50 gramm vaj

Krém

  • 200 gramm krémsajt (natúr)
  • 80 gramm porcukor
  • 150 gramm joghurt (zsíros)
  • 150 milliliter tejszín
  • 4 darab őszibarack (vagy bármilyen idénygyümölcs)
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráljuk össze aprítógépben, majd keverjük hozzá a szintén apróra vágott vagy darált mandulát/diót és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk bele a masszát a poharak aljába. 

Készítsük el a krémet. A tejszínt verjük kemény habbá. A krémsajtot keverjük össze a porcukorral és a joghurttal, majd a végén óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot is. Kanalazzuk a krémet a kekszes alapra. 

Az őszibarackokat kockázzuk fel, tegyük rá a krémre. Tegyük hűtőbe néhány órára fogyasztás előtt. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük