
10 perces, sütés nélküli sajttorta pohárban – Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Mutatós és finom a sajttorta pohárban tálalva, ráadásul villámgyorsan, sütés nélkül készül.
A pohárdesszert annyira elegáns, miközben negyedannyi munka sincs vele, mint egy hagyományos süteménnyel. Nagyon jól mutat a kávézók hűtőpultjában is, de érdemes otthon is elkészíteni, csinos, átlátszó pohárkákban jól látszódnak majd a rétegek.
A sajttorta még jobban érvényesül pohárban tálalva, jól néz ki, ahogy a kekszes alapon fekszik a krémes réteg, azon pedig a friss gyümölcs. Van, amikor egy kis főzött krém kerül rá, de most még egyszerűbben készült, csak rá kell halmozni a felkockázott gyümölcsöket.
Sajttorta pohárban

Hozzávalók 4 adaghoz
Alap
- 200 gramm zabkeksz
- 50 gramm mandula vagy dió (apróra tört)
- 50 gramm vaj
Krém
- 200 gramm krémsajt (natúr)
- 80 gramm porcukor
- 150 gramm joghurt (zsíros)
- 150 milliliter tejszín
- 4 darab őszibarack (vagy bármilyen idénygyümölcs)
Elkészítés:
A kekszet daráljuk össze aprítógépben, majd keverjük hozzá a szintén apróra vágott vagy darált mandulát/diót és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk bele a masszát a poharak aljába.
Készítsük el a krémet. A tejszínt verjük kemény habbá. A krémsajtot keverjük össze a porcukorral és a joghurttal, majd a végén óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot is. Kanalazzuk a krémet a kekszes alapra.
Az őszibarackokat kockázzuk fel, tegyük rá a krémre. Tegyük hűtőbe néhány órára fogyasztás előtt.
Fotó: Getty Images