Sütés nélküli sajttorta: habkönnyű, megunhatatlan és 20 perc alatt kész
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A sütiket mindenki imádja, de legyünk őszinték: manapság már nem igazán engedhetjük meg magunknak, hogy a munka, a házimunka és a gyerek mellett órákon át ücsörögjünk a konyhában, ahol mértani pontossággal kiméregetjük a hozzávalókat. Most egy igen finom, és végtelenül egyszerű, sütés nélküli tortát mutatunk, ami biztos, hogy tökéletes lesz, ha követed a leírást.
Bill Gates azt mondta, mindig lusta embert vesz fel a cégéhez, ugyanis a lusták megtalálják a módját, hogy ugyanazt a munkát rövidebb idő alatt elvégezzék. Így van ez a háziasszonyokkal is. Korlátozott az időnk, korlátozott a büdzsénk, korlátozott a tűréshatárunk. Na, de a gyerek mégis sütit akar. Mit csinálunk ilyenkor? Hát improvizálunk.
Ez a sajttorta nagy kedvencem, mert tényleg nagyjából 20 perc alatt kész van, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Emellett persze embertelenül finom, szóval a felvágás után rejtsünk el egy szeletet magunknak a hűtő zöldségtartó fakkjában, biztos, ami biztos alapon.
Sütés nélküli sajttorta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 15 darab Zabkeksz (lehet kókuszos is, de szerintem natúrral a legjobb)
- 6 teáskanál olvasztott vaj
- 400 gramm Krémsajt (szigorúan natúr, nehogy zöldfűszerest vagy fokhagymásat vegyünk véletlenül!)
- 1 darab citrom reszelt héja
- 200 gramm mascarpone sajt
- 1 csomag habfixáló
- 100 gramm cukor
- 180 mililiter Habtejszín (a dobozosból lesz a legkeményebb hab, a zacskósat hagyjuk meg a szifonnak)
- 1 marék Tetszőleges gyümölcs
Elkészítés:
Tegyük a kekszet egy zacskóba, és zúzzuk szét. Elképzelni sem tudjátok, milyen üdítő érzés egy fárasztó nap végén ököllel verdesni a zacsiba zárt kekszeket, esküszöm, terápiás. Akinek nincsenek ilyen romboló hajlamai, mint nekem, az nyugodtan használhatja a robotgépet is, viszont azt el kell mosogatni a procedúra végén, amire senki nem vágyik.
Olvasszuk meg a vajat mikróban (figyeljünk rá, 20 másodpercenként ellenőrizzük, nehogy pattogni kezdjen, mert abból mikró takarítás lesz), majd keverjük össze a kekszmorzsával.
A vajas morzsát oszlassuk el a forma alján, szép egyenletesen. Én nagyjából elegyengetem, aztán egy lapos aljú üvegpohárral szépen lenyomkodom. Csak hogy a méret is stimmeljen, 20 centis tortaformát szoktam használni, lehetőleg kapcsosat, különben az életben ki nem imádkozzuk onnan a sütinket. Ha kész, betesszük a hűtőbe.
Ezalatt összekeverjük a krémsajtot, a mascarponét, a cukrot és a citromhéjat. Egy másik tálban a tejszínhabot is felverjük – fontos, hogy jó kemény legyen, különben nem lesz szépen vágható a torta. (És nehogy nekem kézi habverővel szórakozzatok, leszakad a karotok, mire jó kemény lesz, úgyhogy vegyétek elő szépen a jó kis gépi habverőt a konyhaszekrény mélyéről.) Ha kész, hozzákeverjük a habfixálót is, aztán finom mozdulatokkal elvegyítjük a krémsajtos masszával.
Beleöntjük a formába, a vajas keksz tetejére, aztán állni hagyjuk. Egy óra azért nem árt neki, lehet több is, bár igazándiból onnantól már csak külcsín kérdése – minél tovább hagyjuk a hűtőben, annál szebben vágható lesz.
Fogyasztás előtt tegyünk rá néhány szem gyümölcsöt. Ha épp nincs kéznél semmi, pattintsunk fel egy barackkonzervet, azzal is nagyon finom lesz. Ha kicsit flancolnánk, mert mondjuk az anyósunk jön látogatóba, akkor vágjuk fel vékony szeletekre a gyümölcsöt, és legyezőszerűen rendezzük el a torta tetején. Olyan szép lesz a végeredmény, akár egy cukrászdai, a kutya nem mondaná meg, hogy alig volt vele munkánk!
Fotó: Getty Images