Sárgarépás bundában sült csirkemell: érdemes változtatni a paníron
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Légy merész és próbálj ki valami újat a hagyományos panír helyett, bundának a reszelt zöldség is tökéletesen megteszi.
A frissensültek népszerűsége töretlen, a legnagyobb kedvenc a rántott hús, ha azonban unod a hagyományos zsemlemorzsás panírt, vagy egyszerűen kipróbálnál valami újat, akkor játssz a hús bundájának kialakításával.
Olykor elég annyi, hogy a zsemlemorzsát lecseréled pankóra, vagy a morzsába keversz magvakat, esetleg fűszereket. Az amerikaiak lisztes keményítőbe szokták forgatni a frissensültet, idehaza népszerű a palacsintabundában sült verzió, de a sajtos, tejfölös mátrai borzaska is nagy kedvenc. Ha vevő vagy az új dolgokra, akkor sárgarépás bundába forgasd a húst, egyszerű megoldás, mégis csodálatos lesz a végeredmény.
Tipp, hogy még finomabb legyen
A keményítőnek köszönhetően kellemesen ropogós lesz a hús ruhája, de ha úgy érzed, nem tapad eléggé a bunda, akkor a tojást és néhány evőkanál kefirt vagy tejet keverj össze a reszelt sárgarépával, az állaga palacsintaszerű legyen. Egyszerűen csak mártsd bele a húst, rázd le a felesleget és tedd az olajba sülni. A pluszíz kedvéért 1-2 gerezd reszelt fokhagyma is mehet a répa mellé.
Sárgarépás bundában sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 30 dkg sárgarépa
- 6 evőkanál étkezési keményítő
- 3 darab tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, ha szükséges, klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal.
A megtisztított sárgarépát reszeljük le, majd a keményítővel forgassuk egybe.
A tojásokat egy külön tálba üssük fel.
A szeleteket először forgassuk meg a felvert tojásban, majd a reszelt répában.
A répabundás húst bő, forró olajban süssük ropogósra.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors