Illatos, fűszeres, omlós csirke: eteti magát, olyan finom

ocscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szereti a család a rántott húst? Akkor az omlós csirkét imádni fogják! A frissensült fűszeres bundába öltöztetve a legfinomabb.

Az én családomban a rántott hús szent és sérthetetlen. Nincs olyan hét, hogy ne sütnénk, olykor pedig változtatunk a megszokott felálláson: egyrészt érdemes a bundával játszani, de a fűszerezés is sokat számít. Itt van rögtön az omlós csirke, amelynek a bundája hasonló a sörtésztához. Hogy igazán finom legyen, használd bátran a fűszereket, és fontos, hogy vékonyan szeleteld a húst, mert úgy könnyebben átsül.

Szerintem a fűszereknek a bundában a helyük, a pikáns ízek jól állnak neki, de nyugodtan alakítsd az ízesítést kedved szerint. Az én családom szereti a tüzes ízeket, szóval, ha nálunk omlós csirke készül, nem spórolunk a chilivel.

Omlós, fűszeres csirke

ocsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • 2 darab tojás
  • víz szükség szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét szeleteljük olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, ha szükséges, klopfoljuk.

A lisztet szórjuk keverőtálba, adjuk hozzá a keményítőt, szódabikarbónát vagy sütőport, majd a fűszereket, keverjük alaposan össze. A tojást és hideg vizet is dolgozzunk hozzá. A bekevert massza akkor jó, mikor a palacsintatésztánál picivel sűrűbb az állaga.

A húst mártsuk a bundába, majd forró olajban süssük szép aranybarnára, a csirkemellnek nem kell sok idő.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük