Illatos, fűszeres, omlós csirke: eteti magát, olyan finom
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Mennyei, krémes rizskoch: a nagyi receptje alapján
Ropogós
Rakott krumpli mentesen: krémes, tartalmas és nagyon finom
Csokis-narancsos keksz: ennek ott a helye a sütisdobozban
Aranybarna röszti kínai kellel keverve: tejföllel megkoronázva kínáld
Sajtos fasírt sütőben sütve: hamburgerben is tökéletes
Így dolgozd fel a sütőtököt: a magja sem megy kárba
Szereti a család a rántott húst? Akkor az omlós csirkét imádni fogják! A frissensült fűszeres bundába öltöztetve a legfinomabb.
Az én családomban a rántott hús szent és sérthetetlen. Nincs olyan hét, hogy ne sütnénk, olykor pedig változtatunk a megszokott felálláson: egyrészt érdemes a bundával játszani, de a fűszerezés is sokat számít. Itt van rögtön az omlós csirke, amelynek a bundája hasonló a sörtésztához. Hogy igazán finom legyen, használd bátran a fűszereket, és fontos, hogy vékonyan szeleteld a húst, mert úgy könnyebben átsül.
Szerintem a fűszereknek a bundában a helyük, a pikáns ízek jól állnak neki, de nyugodtan alakítsd az ízesítést kedved szerint. Az én családom szereti a tüzes ízeket, szóval, ha nálunk omlós csirke készül, nem spórolunk a chilivel.
Omlós, fűszeres csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fokhagymapor ízlés szerint
- chilipehely ízlés szerint
- 2 darab tojás
- víz szükség szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellfilét szeleteljük olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, ha szükséges, klopfoljuk.
A lisztet szórjuk keverőtálba, adjuk hozzá a keményítőt, szódabikarbónát vagy sütőport, majd a fűszereket, keverjük alaposan össze. A tojást és hideg vizet is dolgozzunk hozzá. A bekevert massza akkor jó, mikor a palacsintatésztánál picivel sűrűbb az állaga.
A húst mártsuk a bundába, majd forró olajban süssük szép aranybarnára, a csirkemellnek nem kell sok idő.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors