![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül az igazi Mátrai borzas - Vendéglős rémálom vagy finom, házias étel?
![matrai borzas cover](https://kep.index.hu/1/0/3226/32268/322685/32268597_2474741_1553b8ac55a720dd4ef7a0ee0b862bd3_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ropogós bunda, sok fokhagymás tejföl és sajt: merő túlzás ez az étel, mégis szeretjük.
Az egyik legfurcsább étel, mégis minden hagyományos vendéglő étlapján szerepel. Az a típusú fogás, amit az ember egy évben egyszer nagyon megkíván, aztán azonnal jól megbánja a sok olaj és fokhagyma utóhatásainak köszönhetően. Olyan, mntha két ételt összegyúrtak volna: a rántott húst és a krumplitócsnit. Hogy ennek a hihetetlenül tömény és nehéz ételnek a tetejére még tejföl és sajt is kerül, az már a fokozás fokozása.
Nem meglepő, hogy házilag elkészítve ez az étel is sokkal, de sokkal finomabb. Friss olajban, gyorsan kisütve nem szívja meg magát annyira, fokhagymából pedig elég kevesebb is, épp csak fűszerként használva.
Ha pedig rántott csirkére vágysz, de egy kicsit azt is fel szeretnéd dobni, akkor panírozás és sütés előtt pácold mustárban, ha pedig a panírt szeretnéd kicsit megváltoztatni, akkor keverj bele szezámmagot.
Mátrai borzas
![matrai borzas kicsi](https://kep.index.hu/1/0/3226/32268/322686/32268609_ea764d1195cf73046ec3f2ffee15a77b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
A borzashoz
- 4 nagy szelet karaj
- 300 gramm krumpli
- 1 darab tojás
- 3 evőkanál liszt
- só
- a sütéshez olaj
A tálaláshoz
- 100 gramm tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- reszelt sajt
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és egy szűrőben állni hagyjuk.
Közben a hússzeleteket kiklopfoljuk és megsózzuk, egyenként lisztbe forgatjuk.
A krumpliból kifacsarjuk az összes felesleges folyadékot, majd tálba tesszük, elkeverjük két evőkanál liszttel, valamint a tojással.
A hússzeleteket egyenként kézbe vesszük, és egyenletesen mindkét oldalukon bekenjük őket a krumplis masszával.
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, aranyszínűre sütjük a húsokat. A tejfölt elkeverjük a reszelt fokhagymával, ezzel megfejelve tálaljuk a húst, sőt, még reszelt sajtot is szórunk rá.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!