Sárgarépás bundában sült csirkemell: érdemes változtatni a paníron

rhcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Légy merész és próbálj ki valami újat a hagyományos panír helyett, bundának a reszelt zöldség is tökéletesen megteszi.

A frissensültek népszerűsége töretlen, a legnagyobb kedvenc a rántott hús, ha azonban unod a hagyományos zsemlemorzsás panírt, vagy egyszerűen kipróbálnál valami újat, akkor játssz a hús bundájának kialakításával.

Olykor elég annyi, hogy a zsemlemorzsát lecseréled pankóra, vagy a morzsába keversz magvakat, esetleg fűszereket. Az amerikaiak lisztes keményítőbe szokták forgatni a frissensültet, idehaza népszerű a palacsintabundában sült verzió, de a sajtos, tejfölös mátrai borzaska is nagy kedvenc. Ha vevő vagy az új dolgokra, akkor sárgarépás bundába forgasd a húst, egyszerű megoldás, mégis csodálatos lesz a végeredmény.

Tipp, hogy még finomabb legyen

A keményítőnek köszönhetően kellemesen ropogós lesz a hús ruhája, de ha úgy érzed, nem tapad eléggé a bunda, akkor a tojást és néhány evőkanál kefirt vagy tejet keverj össze a reszelt sárgarépával, az állaga palacsintaszerű legyen. Egyszerűen csak mártsd bele a húst, rázd le a felesleget és tedd az olajba sülni. A pluszíz kedvéért 1-2 gerezd reszelt fokhagyma is mehet a répa mellé.

Sárgarépás bundában sült csirkemell

shct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 dkg sárgarépa
  • 6 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 darab tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, ha szükséges, klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal.

A megtisztított sárgarépát reszeljük le, majd a keményítővel forgassuk egybe.

A tojásokat egy külön tálba üssük fel.

A szeleteket először forgassuk meg a felvert tojásban, majd a reszelt répában.

A répabundás húst bő, forró olajban süssük ropogósra.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük