Káposztával sült oldalas - A legjobb téli ebéd nulla munkával

káposztás oldalas cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Két alapanyagból áll ez az étel, a lassú sütésnek és a két nagyon hatásos szereplőnek köszönhetően azonban a minimalizmus csodáját eredményezi.

Soha nem gondolná senki erről az ételről, hogy olasz, pedig valóban az: Váncsa István csodálatos gyűjteményében szerepel. A Trentino-Alto-Adige tartományból származó étel tulajdonképpen két, de tényleg csupán két alapanyagból áll. Ez nagyon jellemző az olasz konyhára: a minimalizmus, melynek célja a lehető legkevesebb, de legjobb minőségű alapanyagból a legjobbat kihozni. 

Ez első hallásra egyszerű vállalkozásnak tűnik, ám mégsem egészen az. Jó savanyú káposztát nem könnyű szerezni, ahogy igazán szép, húsos oldalast is kihívás. Érdemes mindkettőért piacra menni, végigkóstolni és a legjobból elkészíteni ezt az ételt.

A másik elengedhetetlen eszköz a jó edény, én ezt az ételt mindig cserépedényben készítem, nagyon lassú tűzön, így lesz a legpuhább, így tudja átadni az ízét a káposzta a húsnak, a hús a káposztának. 

Savanyú káposztás oldalas

káposztás oldalas cikkbe

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm oldalas
  • 1 kilogramm savanyú káposzta
Recept idők

Elkészítés:

A savanyú káposzta felét egy beáztatott cserépedénybe rendezem, ráfektetem az oldalast, a másik felével betakarom. Hideg sütőbe teszem, és 150 fokon körülbelül 3 órán át sütöm, míg a hús egészen meg nem puhul.

Az eredeti receptben kerül mellé babérlevél és fokhagyma is, ha szeretnének, adjatok hozzá, mi most a maximális minimalizmusra törekedtünk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük