![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Káposztával sült oldalas - A legjobb téli ebéd nulla munkával
![káposztás oldalas cover](https://kep.index.hu/1/0/3143/31433/314337/31433727_2413529_69f83ceb9e5c3558c628a9579eca382c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Két alapanyagból áll ez az étel, a lassú sütésnek és a két nagyon hatásos szereplőnek köszönhetően azonban a minimalizmus csodáját eredményezi.
Soha nem gondolná senki erről az ételről, hogy olasz, pedig valóban az: Váncsa István csodálatos gyűjteményében szerepel. A Trentino-Alto-Adige tartományból származó étel tulajdonképpen két, de tényleg csupán két alapanyagból áll. Ez nagyon jellemző az olasz konyhára: a minimalizmus, melynek célja a lehető legkevesebb, de legjobb minőségű alapanyagból a legjobbat kihozni.
Ez első hallásra egyszerű vállalkozásnak tűnik, ám mégsem egészen az. Jó savanyú káposztát nem könnyű szerezni, ahogy igazán szép, húsos oldalast is kihívás. Érdemes mindkettőért piacra menni, végigkóstolni és a legjobból elkészíteni ezt az ételt.
A másik elengedhetetlen eszköz a jó edény, én ezt az ételt mindig cserépedényben készítem, nagyon lassú tűzön, így lesz a legpuhább, így tudja átadni az ízét a káposzta a húsnak, a hús a káposztának.
Savanyú káposztás oldalas
![káposztás oldalas cikkbe](https://kep.index.hu/1/0/3143/31433/314337/31433747_3e61471b5bfd049f9091df5fb14048ad_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm oldalas
- 1 kilogramm savanyú káposzta
Elkészítés:
A savanyú káposzta felét egy beáztatott cserépedénybe rendezem, ráfektetem az oldalast, a másik felével betakarom. Hideg sütőbe teszem, és 150 fokon körülbelül 3 órán át sütöm, míg a hús egészen meg nem puhul.
Az eredeti receptben kerül mellé babérlevél és fokhagyma is, ha szeretnének, adjatok hozzá, mi most a maximális minimalizmusra törekedtünk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!