![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes sajtkrémleves pillanatok alatt: maradék húslevesből is készülhet
![slcover](https://kep.index.hu/1/0/4145/41457/414572/41457245_3164415_df8d279c9ea1f332fcc90fcd9286a1db_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ínycsiklandó leves a bazsalikomtól különleges zamatú, de ha nem rajongsz a mediterrán ízekért, ki is hagyhatod a fűszert.
Bazsalikom helyett füstölt pirospaprikával vagy chilipehellyel is izgalmasabbá teheted a levest, de pluszízesítők nélkül is csodás lesz, köszönhetően a krémsajt és a füstölt sajt találkozásának.
A leves alapléből készül, de a megmaradt húsleves átszűrt levét is használhatod hozzá, ha pedig épp nincs készleten valamilyen ízletes lé, használj vizet és házi ételízesítő kockát. A selymes levest bögréből is szürcsölheted, de sokkal tartalmasabb lesz, ha fokhagymás pirítóst kínálsz mellé.
Selymes sajtkrémleves
![slct](https://kep.index.hu/1/0/4145/41457/414572/41457289_6dfa9225975758deaf9205f6bf74a3c3_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl alaplé (zöldség vagy csirke)
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- 300 g krémsajt
- 1 dl tejföl
- 1 darab tojássárgája
- 10 dkg füstölt sajt (reszelt)
Elkészítés:
Az alaplevet a bazsalikommal együtt forraljuk fel, gyöngyözve főzzük, fűszerezzük sóval és borssal.
A krémsajtot, a tejfölt és a tojássárgáját keverjük egybe, utána csorgassuk a levesbe, majd 1-2 perc után a reszelt sajt felét is adjuk hozzá.
A reszelt sajt hozzáadása után azonnal tálalhatjuk a levest. Szervírozásnál a maradék reszelt sajttal szórjuk meg, kínáljunk mellé pirítóst.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!