Sokmagvas, ropogós kétszersült – A skandináv kenyér nagyon tápláló
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
A kétszersült egyáltalán nem egyenlő a fogyókúrával, de a sok olajos magtól és teljes kiőrlésű gabonától mégis egészséges lesz.
A kétszersültek nem kifejezetten fogyókúrás ételek, de ettől függetlenül nagyon egészségesek, mert magas a rosttartalmuk és tele vannak egészséges olajos magvakkal. Érdemes teljes kiőrlésű lisztből készíteni őket, vékonyra nyújtva, ropogósan a legfinomabbak.
Lehet belőlük szendvicset is készíteni, de magában is nagyon finomak. Zárt dobozban sokáig elteheted a kétszersültet, és ha épp valamilyen sós nassolnivalóra vágysz, biztosan örülni fogsz neki.
Ha tényleg a fogyás a cél, próbáld ki ezt a szénhidrátszegény karfiolkenyeret. Ha pedig a sós nassolnivaló irányában mozognál, készítsd el ezt a szezámmagos kekszet, amely szintén tele van finom és egészséges magvakkal.
Sokmagvas kétszersült
Hozzávalók 6 adaghoz
- 125 gramm rozsliszt
- 100 gramm tönkölybúzaliszt (teljes kiőrlésű)
- 45 gramm zabpehely (apró szemű)
- 40 gramm lenmag
- 40 gramm napraforgómag
- 40 gramm szezámmag
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 milliliter kókuszzsír
- 200 milliliter víz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat tegyük egy nagyobb tálba, keverjük össze. Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a vizet, jól keverjük össze. Pihentessük fél órát.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A tésztát felezzük el. Az egyik felét tegyük sütőpapírra és fedjük le egy másikkal, majd nyújtsuk vékony téglalap alakúra. A felső sütőpapírt húzzuk le, tegyük félre. A tésztát vágjuk tetszőleges nagyságú négyzetekre. Használjunk nagyon éles kést.
Tegyük rá a tepsire sütőpapírostul. A másik adagot is készítsük el ugyanígy.
Süssük 30 percig, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images