
Fűszeres sörbundába mártott hagymakarika – Így készítve rajta marad a massza a zöldségen

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A ropogósra sült hagymakarika remek kísérője lehet hamburgereknek, testes szendvicseknek, szaftos sült húsoknak, vegetáriánusok pedig főzelék mellé is fogyaszthatják.
Sokszor nem is gondolná az ember, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból milyen finomságokat lehet készíteni. Itt van például a hagyma, a magyar konyha kedvelt zöldsége, nélkülözhetetlen alapanyag, hiszen a pörköltalappal készült ételek alá mindig ipari mennyiségben kerül.
No, de mire lehet még használni a hagymát? Több izgalmat rejt magában, mint elsőre gondolnád, különböző panírokkal is bevonhatod, majd bő olajban aranybarnára sütheted. Szinte bármi mellé kínálhatod, akár még magában is elfalatozhatod, egy valamit azonban ne felejts el mellőle - valamilyen mártogatóst, amellyel sokkal finomabb lesz a hagymakarika.
Így marad rajta a bunda
A finomság elkészítésével nem lehet nagyot hibázni, mégis van egy buktatója - ha a hagymán nem marad rajta a bunda. Csupán két apróságra kell figyelni, hogy a malőrt elkerüld. Egyrészt a sör, amivel a masszát kikevered, jó hidegre legyen behűtve, másrészt, miután a hagymát belemártottad a masszába, forró olajba helyezd bele - ez nagyon fontos, mert ha nem megfelelő az olaj hőmérséklete, a bunda a serpenyő aljára ragad, csak nagy nehézségek árán lehet majd megfordítani a karikákat.
Tipp az elkészítéséhez
Előfordulhat, hogy picit több lisztre vagy folyadékra lesz szükséged a sűrű massza kialakításához, ezért legyen még a kezed ügyében mindkettőből. Ha már nincs több sör a hűtőben, vizet is használhatsz, a lényeg, hogy az is jó hideg legyen. Mivel a hagymának amúgy is elég karakteres az íze, a fűszerezésével érdemes óvatosan bánni, ha azonban az intenzív, kicsit csípősebb aromákat szereted, keverj a masszába ízlés szerint a kedvenc fűszereidből.
Sörös bundában sült hagymakarika

Hozzávalók 4 személyre
- 2 deciliter sör
- 3 darab vöröshagyma
- 10 dekagramm liszt
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megpucolt hagymát vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd szedjük szét karikákra.
A lisztbe keverjük bele a fűszereket és a sütőport, majd ássunk a közepébe mélyedést, üssük bele a tojást. Kezdjük el keverni, majd a jó hidegre behűtött sört is öntsük hozzá. Sűrű, csomómentes masszát keverjünk ki.
A masszába mártsuk bele a hagymakarikákat, utána tegyük bő, forró olajba őket, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images