
Leveles tésztás, spárgás batyu: gyors finomságot mutatunk
Hirtelen vendégek állítanak be, és nem tudod, mit rakj eléjük? Nos, ha akad otthon spárga, leveles tészta és sonka, már van is egy kiváló ötletünk!
A roppanósra sült spárga, a krémes burrata és a sült koktélparadicsom jól kiegészítik egymást, az olívaolaj és a só pedig csak épp annyit tesz hozzá, amennyi kell.
Igazán könnyed, friss fogás, ami tökéletes választás előételnek vagy egy gyors ebédnek. A tálalást fel lehet dobni balzsamecettel, ízlés szerint friss bazsalikommal.
A spárga szárait törjük le a végétől körülbelül 2-3 cm-re, majd mossuk meg és helyezzük egy üvegtálba. Ízlés szerint sózzuk, majd locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és süssük ropogósra 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt.
A koktélparadicsomokat mossuk meg, helyezzük egy üvegtálba, szintén öntsünk rájuk egy kevés olívaolajat, és süssük 180 fokon, amíg összefonnyad.
Tálalásnál helyezzük elsőként a pirított spárgákat a tálra, majd a burratát, és egy kés és villa segítségével nyissuk szét a krémes sajtot. A közepére helyezzük rá a sült paradicsomot.
Díszíthetjük ízlés szerint balzsamecettel is.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu