Roppanós spárga sült paradicsommal: krémes burrata koronázza meg

5
Nyomtatás
sparga-kremes-burrata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az étel tökéletes példa arra, hogyan lehet néhány alapanyagból igazán látványos és finom fogást készíteni!

A roppanósra sült spárga, a krémes burrata és a sült koktélparadicsom jól kiegészítik egymást, az olívaolaj és a só pedig csak épp annyit tesz hozzá, amennyi kell. 

Igazán könnyed, friss fogás, ami tökéletes választás előételnek vagy egy gyors ebédnek. A tálalást fel lehet dobni balzsamecettel, ízlés szerint friss bazsalikommal.

Spárga krémes burratával

sparga-kremes-burrata

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 7 db zöld spárga
  • 1 db burrata
  • 100 g koktélparadicsom
  • ízlés szerint olívaolaj
  • ízlés szerint
  • balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

A spárga szárait törjük le a végétől körülbelül 2-3 cm-re, majd mossuk meg és helyezzük egy üvegtálba. Ízlés szerint sózzuk, majd locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és süssük ropogósra 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt.

A koktélparadicsomokat mossuk meg, helyezzük egy üvegtálba, szintén öntsünk rájuk egy kevés olívaolajat, és süssük 180 fokon, amíg összefonnyad. 

Tálalásnál helyezzük elsőként a pirított spárgákat a tálra, majd a burratát, és egy kés és villa segítségével nyissuk szét a krémes sajtot. A közepére helyezzük rá a sült paradicsomot. 

Díszíthetjük ízlés szerint balzsamecettel is.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon