Krémes burrata sajt fűszeres sült paradicsommal: tökéletes partikaja

4
burrata-paradicsommal
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Érdemes megismerkedni a krémes, lágy burrata sajttal, amely simán kenyérrel is isteni, de fűszeres paradicsommal kínálva lesz teljes az élmény.

Manapság egyre gyakrabban találkozni a boltok polcain és az éttermek étlapjain az úgynevezett burratával. Ez a sajt a friss sajtok közé tartozik, a mozzarellához hasonló, azonban a közepén nagyon lágy és krémes.

Önmagában is öröm falatozni, egy szelet pirítós mellé, de érdemes ennél továbbmenni: kínálj mellé sült, fűszeres paradicsomot, locsold meg egy kis balzsamecettel, szórd meg bazsalikommal, és egy mennyei feltétet tálalhatsz, ami kenyérre és tésztára kanalazva is tökéletes.

Burrata sült paradicsommal

burrata-paradicsommal2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g koktélparadicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 0.5 tk.
  • 1 tk. oregánó
  • 250 g burrata sajt
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • 2 ek. balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

A koktélparadicsomot mossuk meg, felezzük el, de a kisebbek egészben is maradhatnak.

A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tepsiben vagy jénaiban keverjük össze a paradicsomot, fokhagymát, olajat, sót, oregánót. Toljuk a sütőbe kb. 25 percre, míg a paradicsom picit összeesik.

Tegyük egy tál közepére a burrata sajtot, majd szórjuk köré a sült paradicsomot. Szórjunk rá friss, aprított bazsalikomot és locsoljuk meg balzsamecettel.

Rögtön, pirítóssal vagy tésztával összeforgatva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon