Leveles tésztás, spárgás batyu: gyors finomságot mutatunk

2
Nyomtatás
spargas-batyu
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hirtelen vendégek állítanak be, és nem tudod, mit rakj eléjük? Nos, ha akad otthon spárga, leveles tészta és sonka, már van is egy kiváló ötletünk!

Ez az étel akár reggelire, akár vendégvárós fogásnak is tökéletes. Amellett, hogy kevés hozzávalóból készül, még jól is fog kinézni a tányéron, megidézve a toszkán hangulatot.

A tészta egyszerű leveles, a töltelék pedig fehér cheddar sajt és friss, ropogós zöld spárga. A fűszerezését sem toljuk túl, hiszen a són és a frissen őrölt borson kívül semmi extrát nem teszünk rá, mégis csodás ételköltemény kerül majd az asztalra.

Spárgás batyu

spargas-batyu

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 g vaj
  • 12 db zöld spárga
  • 1 ek. olívaolaj
  • 0.25 tk.
  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 szelet prosciutto
  • 8 szelet cheddar sajt
  • 1 db tojás
  • 1 ek. méz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Béleljünk ki egy 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral.

A vajat olvasszuk fel a mikróban, egy hőálló tálban. Keverjük hozzá a mézet és a sót, majd tegyük félre. Keverjük bele a szobahőmérsékletű tojást is.

A spárgákat öblítsük le, törjük le a fás szárukat. Locsoljuk meg mindet olívaolajjal, és sózzuk is meg. Kézzel alaposan forgassuk össze a spárgákat az olajjal és a sóval.

A leveles tésztát fektessük egy enyhén lisztezett felületre. Nyújtsuk, illetve vágjuk a tésztát négyzet alakúra. Vágjuk fel 4 egyforma, négyzet alakú darabra.

Minden tésztanégyzetre tegyünk egy-egy szelet prosciuttót. Ha szükséges, hajtogassuk össze akkorára, hogy lefedjék a négyzet alakú tésztaszeleteket.

Tegyünk a tetejükre 3 db spárgát, szépen, egymás mellé, majd tegyünk rájuk 2 szelet sajtot.

Ezután a tészta bal, majd jobb oldalát, a spárgával párhuzamosan, hajtsuk egymásra.

A tészta tetejét és oldalait vékonyan kenjük meg a kikevert tojásos, mézes kencével.

Hintsük meg frissen őrölt fekete borssal, majd tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük készre kb. 14-16 perc alatt.

Ezt követően vegyük ki a sütőből, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon