
Gazdagon megpakolt virslis csomagok: a tésztába sajt és hagyma is kerül
A leveles tésztás finomság egyszerűen, pillanatok alatt készül. Told sütőbe, vagy készítsd el forró levegős gépben.
Ez az étel akár reggelire, akár vendégvárós fogásnak is tökéletes. Amellett, hogy kevés hozzávalóból készül, még jól is fog kinézni a tányéron, megidézve a toszkán hangulatot.
A tészta egyszerű leveles, a töltelék pedig fehér cheddar sajt és friss, ropogós zöld spárga. A fűszerezését sem toljuk túl, hiszen a són és a frissen őrölt borson kívül semmi extrát nem teszünk rá, mégis csodás ételköltemény kerül majd az asztalra.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Béleljünk ki egy 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral.
A vajat olvasszuk fel a mikróban, egy hőálló tálban. Keverjük hozzá a mézet és a sót, majd tegyük félre. Keverjük bele a szobahőmérsékletű tojást is.
A spárgákat öblítsük le, törjük le a fás szárukat. Locsoljuk meg mindet olívaolajjal, és sózzuk is meg. Kézzel alaposan forgassuk össze a spárgákat az olajjal és a sóval.
A leveles tésztát fektessük egy enyhén lisztezett felületre. Nyújtsuk, illetve vágjuk a tésztát négyzet alakúra. Vágjuk fel 4 egyforma, négyzet alakú darabra.
Minden tésztanégyzetre tegyünk egy-egy szelet prosciuttót. Ha szükséges, hajtogassuk össze akkorára, hogy lefedjék a négyzet alakú tésztaszeleteket.
Tegyünk a tetejükre 3 db spárgát, szépen, egymás mellé, majd tegyünk rájuk 2 szelet sajtot.
Ezután a tészta bal, majd jobb oldalát, a spárgával párhuzamosan, hajtsuk egymásra.
A tészta tetejét és oldalait vékonyan kenjük meg a kikevert tojásos, mézes kencével.
Hintsük meg frissen őrölt fekete borssal, majd tegyük be az előmelegített sütőbe, és süssük készre kb. 14-16 perc alatt.
Ezt követően vegyük ki a sütőből, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu