Krémes, tojásos carbonara roppanós spárgával: 20 perc alatt kész

6
Nyomtatás
spargas-spagetti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A klasszikus carbonarát talán senkinek sem kell bemutatni. Ez a variáció ugyanakkor a spárga ölelésével visz bele egy új ízt ebbe a kiváló ételbe.

A carbonara szépsége annak gyors elkészítésében rejlik, hiszen kevés idő ráfordításával is igen laktató tésztaételt tudsz összedobni.

Tavasz lévén számos szezonális zöldséget lelhetsz fel ismét a zöldségesnél, mint amilyen például a spárga is. Ezúttal a carbonara alapreceptjét ezzel tettük igazán izgalmassá.

Spárgás carbonara

spargas-spagetti

Hozzávalók 4 személyre

Az ételhez:

  • 320 g spárga
  • 320 g tészta
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 60 g pancetta
  • 6 db közepes tojássárgája
  • 80 g pecorino sajt

A tálaláshoz:

  • reszelt pecorino sajt ízlés szerint
  • friss őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A spárgákat tisztítsuk meg, majd távolítsuk el a fás szárakat, tegyük őket félre (még használni fogjuk).

Ezután a spárgát vágjuk fel apróra (kb. 2-3 cm-es darabokra) úgy, hogy a hegye érintetlen maradjon.

Egy nagy lábasban tegyünk fel sós vizet forrni, majd tegyük bele a fás szárakat. Amikor forr, szedjük ki belőle a szárakat, dobjuk ki.

Ebben a vízben főzzük meg a linguine tésztát al dentére. A tészta főzővizéből merjünk ki 2-3 decit, és tegyük félre.

A pancettát vágjuk kockákra, a pecorino sajtot reszeljük le.

Egy közepes vagy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat.  

Adjuk hozzá a felkockázott pancettát, majd 2-3 percig pirítsuk. Ezután adjuk hozzá a spárgát, majd további 3 percig kevergetve süssük. Ha elkészült, tegyük félre.

Egy közepes tálban verjük fel a tojássárgáját, majd keverjünk hozzá egy kevés őrölt fekete borsot és a pecorino sajtot.

A korábban megfőzött tésztát adjuk hozzá a serpenyőben lévő pancettás, spárgás keverékhez.

Forgassuk alaposan össze őket, melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről és gyorsan keverjük hozzá a tojásos, sajtos keveréket is. Addig keverjük, amíg szép, selymes textúrája lesz. 

Szükség esetén a korábban félretett főzővízzel tudunk még hígítani az ételen.

Ezután máris tálalhatjuk, a tetejét meghintve egy kis reszelt pecorino sajttal és fekete borssal.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon