Laktató, spenótos krumplitócsni: kívül ropogósra, belül krémesre sül

Nyomtatás
tócsni
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amilyen egyszerű, annyira finom étel a tócsni, ráadásul a krumplinak köszönhetően nagyon laktató, mártogatóssal kínálva főételként is megállja a helyét.

Az eredeti, hagyományos tócsni krumpliból készül, bár ma már számtalan más verzióban hódít. Készítik répából, cukkiniből, édeskrumpliból, a lényeg, hogy reszelt zöldség legyen az alapja. Néha azonban érdemes visszatérni a klasszikus, jól bevált recepthez, amelyen szintén csavarhatsz egyet, ha plusz alapanyagokkal dúsítod.

Keverj a burgonya mellé más zöldségeket, például spenótot és fokhagymát, nagyon jól illenek egymáshoz, és nagyon finom lesz a végeredmény. Hogy még különlegesebb legyen, egy kevés parmezánt és friss petrezselymet is adhatsz hozzá, megéri kipróbálni. 

Mivel a zöldségek nyersen kerülnek a masszába, fontos, hogy ne magas lángon süsd a tócsnit, mert úgy a külseje megég, a belseje viszont ropogós marad. Inkább szánj rá még pár percet, lassan készítsd, hogy belül igazán krémes legyen.

Spenótos-fokhagymás tócsni

tócsni2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 120 gramm spenót
  • 400 gramm krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab tojás
  • 4 ek liszt
  • 60 gramm parmezán
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 tk
  • Ízlés szerint bors
  • olaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot mossuk át, vágjuk csíkokra. A krumplit pucoljuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A hagymákat hámozzuk meg, a vöröset vágjuk nagyon finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A parmezánt reszeljük le. A petrezselymet aprítsuk össze.

Az olajon kívül tegyünk minden hozzávalót egy tálba, alaposan dolgozzuk egybe, keverjük össze a masszát.

Kenjünk ki olajjal egy tapadásmentes serpenyőt, csak az alját fedje be. Forrósítsuk fel. Készítsünk a masszából nagyobb golyókat, majd lapítsuk ki őket a tenyerünkkel. Tegyünk annyit a forró olajba, amennyi kényelmesen elfér.

Közepes lángon, oldalanként 5-5 percig süssük őket, míg szép pirultak nem lesznek kívülről, és a krumpli puha nem lesz. Ha elkészültek, tegyük őket papírtörlővel bélelt tányérra.

Rögtön, magában vagy mártogatóssal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon