Gyorsan elkészül a cukkinipalacsinta: a feta sajttól lesz különlegesen finom
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Mivel a cukkini viszonylag semleges ízű, bátran fűszerezhető, jól áll neki a pikáns és az édeskés zamat is.
A cukkini az év bármely szakában megtalálható a boltok polcain, csak rajtad múlik, milyen finomságot készítesz belőle. Az egyik kedvenc cukkinis receptem gyorsan elkészül, nagyon finom és igazi éhségűző. Van, aki cukkinipalacsintának nézi, míg más tócsninak gondolja. Én jobban szeretem palacsintának nevezni, mivel a mi családunkban a tócsni bő olajban, ropogósra sütve készül, az alábbi receptnél viszont alig kerül olaj a serpenyőbe.
A cukkinis keverékbe a görögök kedvelt sajtja, feta kerül, amelynek jól állnak a fűszerek, szóval bátran használd a borsot, de akár zöldfűszerekkel is gazdagíthatod a tésztát.
Cukkinipalacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab cukkini
- 1 darab hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 darab tojás
- 100 gramm liszt
- 100 gramm feta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- olaj
Elkészítés:
A cukkinit tisztítsuk meg, reszeljük le, majd a felesleges nedvességet nyomkodjuk ki belőle egy konyharuha vagy a kezünk segítségével. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, petrezselymet, a tojást, lisztet, feta sajtot és a fűszereket. Alaposan keverjük össze.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, öntsünk bele kevés olajat. Kanalazzunk halmokat a serpenyőbe, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára a cukkinipalacsintákat (kb. 5-8 perc oldalanként).
Fotó: Getty Images