
Fehérjedús, laktató spenótos frittata - A tojás mellett cottage cheese az alapja

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Nem csak nagyon finom, fehérjedús is a spenótos fogás, hiszen tele van tojással és cottage cheese-zel.
Nagyon különleges, mégis elképesztően egyszerű ez a spenótos, sütőben sült reggeli. Bár az eredeti recept szuflénak írta, én nem nevezném annak, hiszen a tojásfehérje nem felverve kerül bele, ráadásul nem is emelkedik meg a sütőben a tészta. Sokkal inkább egy frittatáról van szó, amibe egy kevés liszt is kerül, hogy még laktatóbb legyen a végeredmény.
A finomság alapját a tojás mellett rengeteg cottage cheese és cheddar sajt képezi, ettől sokkal izgalmasabb és finomabb lesz, ráadásul melegen és hidegen is fogyasztható, szeletekre vágva pedig könnyedén szállítható.
Spenótos frittata

Hozzávalók 8 személyre
- 6 darab tojás
- 2 evőkanál puha vaj (plusz kikenni a formát)
- 220 gramm cheddar sajt
- 650 gramm cottage cheese
- 500 gramm spenót
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A cheddar sajtot reszeljük le. A spenótot, ha frisset használunk, pároljuk meg, csöpögtessük le, majd daraboljuk össze, ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki, csöpögtessük le, utána aprítsuk össze. A tojásokat verjük fel habosra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x33 cm-es jénait vagy tálat.
Keverjük össze az összes alapanyagot, akkor jó, ha csomómentes, homogén a massza. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
Kb. 30-45 percig süssük, míg a közepe meg nem szilárdul. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images