Fehérjedús, laktató spenótos frittata - A tojás mellett cottage cheese az alapja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem csak nagyon finom, fehérjedús is a spenótos fogás, hiszen tele van tojással és cottage cheese-zel.
Nagyon különleges, mégis elképesztően egyszerű ez a spenótos, sütőben sült reggeli. Bár az eredeti recept szuflénak írta, én nem nevezném annak, hiszen a tojásfehérje nem felverve kerül bele, ráadásul nem is emelkedik meg a sütőben a tészta. Sokkal inkább egy frittatáról van szó, amibe egy kevés liszt is kerül, hogy még laktatóbb legyen a végeredmény.
A finomság alapját a tojás mellett rengeteg cottage cheese és cheddar sajt képezi, ettől sokkal izgalmasabb és finomabb lesz, ráadásul melegen és hidegen is fogyasztható, szeletekre vágva pedig könnyedén szállítható.
Spenótos frittata
Hozzávalók 8 személyre
- 6 darab tojás
- 2 evőkanál puha vaj (plusz kikenni a formát)
- 220 gramm cheddar sajt
- 650 gramm cottage cheese
- 500 gramm spenót
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A cheddar sajtot reszeljük le. A spenótot, ha frisset használunk, pároljuk meg, csöpögtessük le, majd daraboljuk össze, ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki, csöpögtessük le, utána aprítsuk össze. A tojásokat verjük fel habosra.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x33 cm-es jénait vagy tálat.
Keverjük össze az összes alapanyagot, akkor jó, ha csomómentes, homogén a massza. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
Kb. 30-45 percig süssük, míg a közepe meg nem szilárdul. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images