Könnyű, friss spenótsaláta körtével és sajttal: az édeskés gyümölcs nagyon feldobja

sskcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mi történik akkor, ha a tálban zöldség és gyümölcs találkozik? A válasz egyszerű, a lehető legfinomabb saláta születik meg.

Talán szokatlannak hangzik, de a gyümölcs és a zöldség találkozásából isteni, különleges saláták készülhetnek. Engedd szabadjára a fantáziádat, lépj ki a megszokott keretek közül, fedezz fel új ízeket, keverj össze különféle zöldségeket és gyümölcsöket a salátástálban. 

A zöldsalátákban nagyon jól tud mutatni a piros gyümölcs, legyen az cseresznye, de keményebb, húsos alma vagy körte is nagyon sokat dob látványban és zamatban a megszokott ízeken. Itt van például az egészséges, vitamindús spenót, amit nyersen is el lehet fogyasztani jóízűen: remekül illik mellé a körte, illetve, hogy még fantasztikusabb legyen, kéksajt és valamilyen magféle, jelen esetben fenyő kerül bele, amely helyett dió vagy mandula is használható, csodássá teszi a könnyű fogást.

Mi a helyzet az öntettel?

Minden salátának jót tesz a dresszing, igaz, a használatuk nem kötelező. Ha hiányolnád az öntetet a spenótos, körtés salátáról, akkor csorgass rá mézet vagy vörösborecetet, keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, így tálald. Akár joghurtos, enyhe fűszerezésű dresszinggel is kipróbálhatod.

Spenótsaláta körtével

sskct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dekagramm bébispenót
  • 2 darab körte
  • 5 dekagramm kéksajt
  • 1 marék fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított spenótot tegyük salátástálba, adjuk hozzá a tetszőlegesen felvágott körtét, a kockára vágott vagy morzsolt kéksajtot és a fenyőmagot, majd az egészet forgassuk egybe. Salátaöntettel és nélküle is fogyasztható. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük