
Könnyű, friss spenótsaláta körtével és sajttal: az édeskés gyümölcs nagyon feldobja

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Ropogós

Vörös currypaszta házilag: ennél aromásabbat a boltban sem találsz

Zöldturmix sok kurkumával: antioxidáns és vírusölő is egyben

Fokhagymás, fehér pizzaszósz: 5 perces receptet mutatunk

Tápláló avokádótoast pillanatok alatt: ezzel biztosan jól indul a nap

Egyserpenyős paradicsomos csirkemell: a hús finom és szaftos
Mi történik akkor, ha a tálban zöldség és gyümölcs találkozik? A válasz egyszerű, a lehető legfinomabb saláta születik meg.
Talán szokatlannak hangzik, de a gyümölcs és a zöldség találkozásából isteni, különleges saláták készülhetnek. Engedd szabadjára a fantáziádat, lépj ki a megszokott keretek közül, fedezz fel új ízeket, keverj össze különféle zöldségeket és gyümölcsöket a salátástálban.
A zöldsalátákban nagyon jól tud mutatni a piros gyümölcs, legyen az cseresznye, de keményebb, húsos alma vagy körte is nagyon sokat dob látványban és zamatban a megszokott ízeken. Itt van például az egészséges, vitamindús spenót, amit nyersen is el lehet fogyasztani jóízűen: remekül illik mellé a körte, illetve, hogy még fantasztikusabb legyen, kéksajt és valamilyen magféle, jelen esetben fenyő kerül bele, amely helyett dió vagy mandula is használható, csodássá teszi a könnyű fogást.
Mi a helyzet az öntettel?
Minden salátának jót tesz a dresszing, igaz, a használatuk nem kötelező. Ha hiányolnád az öntetet a spenótos, körtés salátáról, akkor csorgass rá mézet vagy vörösborecetet, keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, így tálald. Akár joghurtos, enyhe fűszerezésű dresszinggel is kipróbálhatod.
Spenótsaláta körtével

Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm bébispenót
- 2 darab körte
- 5 dekagramm kéksajt
- 1 marék fenyőmag
Elkészítés:
A megtisztított spenótot tegyük salátástálba, adjuk hozzá a tetszőlegesen felvágott körtét, a kockára vágott vagy morzsolt kéksajtot és a fenyőmagot, majd az egészet forgassuk egybe. Salátaöntettel és nélküle is fogyasztható.
Fotó: Getty Images