
Szuperegészséges céklasaláta bébispenóttal - Sajttal és magvakkal is feldobhatod

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
Egészséges, felturbózza az immunrendszered és még finom is ez a villámgyorsan összeállítható céklasaláta.
A cékla nemcsak gyönyörű színű, hanem elképesztően egészséges, magas a C-vitamin-tartalma, gazdag káliumban, A- és B-vitaminban. Sokan szinte csak savanyúságként fogyasztják, pedig rengetegféleképpen felhasználható. Ha csak a sütőben megsütöd, már isteni köretet kapsz, de a brownie is finom belőle, sőt, krémlevesnek is szeretni fogod.
Aki ódzkodik a céklától, az a földes íze miatt nem szereti, de ha megfelelően fűszerezed, ez egyáltalán nem fog érződni. Kapsz cserébe egy szuperegészséges zöldséget, amely még a teljesítményedre is pozitív hatással lesz.
Ha nem szeretnél sokáig bíbelődni, készíts salátát, ez a narancsos céklasaláta igazi téli finomság, tele van vitaminokkal, az édes narancs nagyon jól illik a céklához. Ami még nagyon passzol ehhez a gyönyörű, bordó zöldséghez, az a sós íz, sajttal keverve isteni salátát kapsz. Spenótlevelekkel kínálva pedig igazi vitaminbombát készíthetsz.
Céklasaláta bébispenóttal

Hozzávalók 4 adaghoz
Saláta:
- 2 darab cékla
- 300 gramm bébispenót
- 100 gramm sajt (kecske vagy feta)
- 1 fej lilahagyma
Öntet:
- 1 evőkanál balzsamecet
- 0.5 evőkanál méz
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 0.5 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A céklákat mossuk meg, pucoljuk meg és reszeljük le. Ha nem nyersen ennénk, akkor süssük vagy főzzük meg, de nem kell teljesen puhára. Ha megfőtt, akkor reszeljük le vagy vágjuk kisebb kockákra.
A bébispenótleveleket is mossuk meg alaposan, a sajtot is kockázzuk fel, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd forgassuk egybe a céklával.
Készítsük el az öntetet, amit közvetlenül fogyasztás előtt keverjünk csak össze a salátával.
Fotó: Getty Images